ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μειωμένη ορατότητα στο Ναύπλιο και οσμή καμένου από την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. |
Μειωμένη ορατότητα στο Ναύπλιο και οσμή καμένου από την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια!!!
 Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια, με τη φωτιά να βρίσκεται πολύ κοντά στη Λίμνη. Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό. 

Στην Εύβοια, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πολύ κοντά στη Λίμνη, ενώ οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Η φωτιά -που έκαψε εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων- είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.

Υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο προς τα Πολιτικά/Ψαχνά, κι ένα προς Άγιο Γεώργιο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην περιοχή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ανέφερε πως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους από το πύρινο μέτωπο που άγγιξε τα 15χλμ., και είπε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.
Από το πρωί αποπνικτική είναι η ατμοσφαιρα σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου από την κάπνα της πυρκαγιάς στην Εύβοια, που λόγω των ανέμων μεταφέρεται στην περιοχή, ενώ και η ορατότητα ειναι πολύ περιορισμένη. 
Τα τηλεφωνικά κέντρα των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε όλη την Πελοπόννησο "βομβαρδίζονται" από πολίτες που ρωτούν για τυχών πυρκαγιά στην περιοχή τους, ενώ η απάντηση που παίρνουν πως πρόκειται για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια τους αφήνει άφωνους.
Στο Ναύπλιο ειναι ιδιαίτερα περιορισμένη η ορατότητα ενώ έντονη είναι η οσμή του καμένου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ