ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γ.Μανιάτης: Πότε θα υλοποιηθεί το υπόλοιπο 50% του Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:01:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Πότε θα υλοποιηθεί το υπόλοιπο 50% του Αναβάλου
  Νέα ερώτηση για την πορεία εξέλιξης του Αναβάλου κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, με δεδομένο ότι η πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, περιελάμβανε πολλά ανακριβή στοιχεία. Με την ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης ζητά την άμεση και προσωπική παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου να υλοποιηθεί το εναπομένον 50% του έργου επέκτασης του Αναβάλου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Γ. Μανιάτη:

«Κύριε Υπουργέ,

σε συνέχεια της ερώτησής μου 6663/01.07.2016 για την πορεία των έργων του Αναβάλου στην Αργολίδα, του συνημμένου ενημερωτικού σημειώματος (216933/31177/22.08.2016) της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Αργολίδας και της, επίσης συνημμένης, υπ’ αριθμ. 5063/28.07.2016 Απόφασης συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και Διανομή Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας» στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3 του ΠΑΑ 2014-2020, σας εφιστώ την προσοχή στο μεγάλο έργο της επέκτασης του Αναβάλου στις ανωτέρω περιοχές της Αργολίδας.

Βάσει των παραπάνω εγγράφων, έχει αποφασιστεί η συνέχιση του έργου στο νέο ΠΑΑ 2014-2020 με συγκεκριμένα υποέργα, γεγονός που δεν μας αναφέρετε στην υπ’ αριθμ. 806/05.08.2106 απάντηση της ανωτέρω ερώτησής μου.

Τα υποέργα στην απόφαση αυτή έχουν καθοριστεί και απαιτείται ένα καθαρό και αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προκειμένου οι περιοχές της Αργολίδας που αντιμετωπίζουν το μεγάλο φαινόμενο της ξηρασίας της φετινής χρονιάς να έχουν επιτέλους τις αναγκαίες ποσότητες νερού για τις καλλιέργειές τους που θα τους εξασφαλίσει το ανωτέρω έργο.

Επιπροσθέτως, στην απάντησή σας αναφέρετε ότι η ανάδοχος Κοινοπραξία έχει προβεί σε Διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής του 11ου και 12ουλογαριασμού, προφανώς βασιζόμενος σε εσφαλμένη πληροφόρηση, καθώς, η προγενεστέρα της απάντησης σας, από 18-04-2016 διακοπή εργασιών εκ μέρους του ανάδοχου, έχει γίνει λόγω μη πληρωμής των 17ου,18ου και 19ου λογαριασμού, σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Αργολίδας.

Τα σημεία, όμως, εξέχουσας σημασίας για τη συνέχιση του έργου είναι:

- οι απαλλοτριώσεις για το σύνολο των οικοπέδων Αντιλιοστασίων και δεξαμενών, που απαιτούνται να γίνουν και επείγουν, σύμφωνα και με το ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας, προκειμένου

- να δημοπρατηθεί από εσάς το Υποέργο Β, αυτό δηλαδή των Βελτιώσεων έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Ν. Αργολίδας, που είναι αναγκαίο για τη λειτουργικότητα του βασικού Υποέργου Α,

- η έγκριση του νέου ΑΠΕ για την κάλυψη των ελλείψεων που έχουν παρουσιαστεί,

- η αναγκαία παράταση της σύμβασης κατασκευής του έργου, που λήγει στις 27.10.2016, όπως, επίσης, και οι απαραίτητες διευθετήσεις για την ολοκλήρωση του έργου με τον ανάδοχο.



Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:









Οι αγρότες των χωριών της Αργολίδας δεν έχουν νερό, πλέον, για τις καλλιέργειές τους, συνεπώς, απαιτείται σαφής και καθαρή απάντηση για το αν προτίθεστε προσωπικά να δώσετε τις απαραίτητες εντολές στις υπηρεσίες σας, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο που σε ποσοστό 50% έχει ήδη υλοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ