ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» Έκθεση ιστορικού υλικού από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:02:00 μ.μ. |
«Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» Έκθεση ιστορικού υλικού από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Τρίπολη
Έκθεση ιστορικού υλικού διοργανώνει το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην Τρίπολη από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, χειρόγραφες επιστολές, αποσπάσματα από ομιλίες των Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου και άλλο ανέκδοτο υλικό που διαμορφώνουν ένα ιστορικό μωσαϊκό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και των αγώνων του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και τις αλλαγές μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης.

Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται για πρώτη φορά, αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα.
Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν το έργο των κυβερνήσεών του και δηλώσεις του για του δημόσιο χρέος.

Σκοπός της Έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου που εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του, είναι να ανακαλέσουν οι παλαιότεροι στη μνήμη τους γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και που είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο και οι νεότεροι να«ανακαλύψουν» μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης στην δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων των Ελλήνων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα σκοπός της Έκθεσης είναι να θυμίσει την προσφορά και το έργο ενός πολιτικού που έβαλε έντονη την σφραγίδα του στην πρόσφατη ιστορία του τόπου και να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής και συνάμα αποτελεσματικής πρότασης που θα οδηγεί και πάλι στην συγκρότηση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας των κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τα εγκαίνια της Έκθεσης. Η έκθεση θα στεγασθεί στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ