ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΚΕ Αργολίδας: Τίποτα απ’ αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια! Να μην συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και τη φτώχεια!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 π.μ. |
ΚΚΕ Αργολίδας: Τίποτα απ’ αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια! Να μην συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και τη φτώχεια!
Αγαπητέ γονιέ 

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά…Γεμάτη ελπίδες, δίψα για γνώση και πρόοδο. Μαζί με αυτά όμως πάει η αγωνία για την πορεία του παιδιού σου, η αγωνία για τη λειτουργία του σχολείου και για τα έξοδα του Σεπτέμβρη που μεγαλώνουν, ενώ το εισόδημα μειώνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πετσόκοψε θέσεις εκπαιδευτικών. Το «νέο Δημοτικό» για το οποίο μιλάει είναι ένα σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται με ό,τι ώρες περισσεύουν. Μεγαλώνει το διάλλειμα στο Γυμνάσιο για να κρύψει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. 

Ο νέος τρόπος πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που προωθεί θα κάνει το Λύκειο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο και θα διώχνει τα παιδιά απ’ αυτό. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση λέει κούφια μεγάλα λόγια, ότι η χρονιά θα ξεκινήσει «κανονικά». Λέει άλλη μια φορά ψέματα! 

Αλήθεια; 

▶ Θα σταματήσουν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία; 
▶ Τα σχολεία των παιδιών μας θα έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές; 
▶ Τα σχολικά βιβλία θα σταματήσουν να μπερδεύουν τα παι- διά μας; 
▶ Μήπως θα πάψει η ανάγκη να πληρώνεις χρήματα για μια σειρά δραστηριότητες, για ξένη γλώσσα, για φροντιστήρια; 
▶ Θα υπάρχουν καθαρίστριες; 
▶ Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έχουν την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια; Είναι πρόκληση. Να μην αποδεχτούμε ότι «σε μία οικογένεια, η ανάγκη του ενός, μπορεί να γίνει έλλειψη του άλλου». Αυτός που βάζει φρένο στις ανάγκες μας δεν είναι μέσα στην οικογένειά μας! Είναι αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και ζουν μέσα στη χλιδή. 

Αγαπητέ γονιέ 

Υπάρχει δρόμος για τις ανάγκες μας κι όσο δεν τον επιλέγουμε θα χάνουμε κι άλλα! Είναι ο δρόμος που σου προτείνει το ΚΚΕ και δίνει απάντηση στο σήμερα. 

▶ Βιβλιοθήκη έχουν το 44% των Δημοτικών, 56% των Γυ- μνασίων, 50% των Λυκείων, το 37% των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ. 
▶ Γυμναστήριο έχουν το 19% των Δημοτικών, 42% των Γυ- μνασίων, 42% των Λυκείων, 17% των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ. 
▶ Μόνο το 16% των Δημοτι- κών Σχολείων έχουν εργαστή- ρια φυσικών επιστημών, γιατί προφανώς δεν χρειάζεται τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να προσεγγίζουν τη γνώση μέσω πειραμάτων, αλλά μόνο στα χαρτιά. Μόνο τα μισά ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ έχουν εργαστήρια φυσικών επιστημών, σε έναν χώρο που είναι πιο προσανα- τολισμένος στην πρακτική… 

Τίποτα απ’ αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια! Να μην συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και τη φτώχεια! 

Γιατί το ΚΚΕ προτείνει: 

▶ Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα «κλείνουν το μάτι» στους εμπόρους της γνώσης. 
▶ Ένα σχολείο ενιαίο που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χωρίζει τα παιδιά και τα σχολεία σε πολλές ταχύτητες, ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός. 
▶ Ένα σχολείο που θα είναι ασφαλές και με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζονται οι μαθητές (εργαστήρια, χώρους άθλησης-γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τρα- πεζαρία, κτλ). 
▶ Ένα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά με αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες. 
▶ Ένα πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το πρόγραμμά τους (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέ- χονται δωρεάν. 

Αγαπητέ γονιέ 

Σκέψου την ίδια την πείρα σου, τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου. Αφήνουμε πίσω τη λογική του «τίποτα δεν γίνεται», των μειωμένων απαιτήσεων και την απογοήτευση. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε την πραγματική διαφορά; Λέμε όχι στο να φορτωθούμε ξανά εμείς και τα παιδιά μας τα σπασμένα της κρίσης. Στο σχολείο, στο σωματείο, στη λαϊκή επιτροπή, στη γειτονιά οργάνωνουμε την πάλη μας, μαζί βάζουμε μπροστά τις ανάγκες τις δικές μας, των παιδιών μας. 

Παλεύουμε για: 
▶ Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 
▶ Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους για υλικά, αναλώσι- μα, κ.α. ▶ Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. 
▶ Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας. 
▶ Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους. 
▶ Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ. 

Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε. Για να μην θεωρείται κανένα παιδί ανήμπορο μπροστά στη γνώση. Κανένας νέος να μην αφήνεται στα αζήτητα.

Γιατί: 

Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Γιατί όλοι μπορούν να αγαπήσουν τη γνώση, τη ζωή και τον αγώνα. 

Αυτόν τον κόσμο, με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Με την οργάνωση της πάλης, μπορούμε να τον αλλάξουμε!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ