ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Με το σταγονόμετρο οι αποζημιώσεις των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. |
Με το σταγονόμετρο οι αποζημιώσεις των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές
 Οι σφιχτές «δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας» επιτρέπουν τα ελάχιστα δυνατά για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την διάρκεια σύσκεψης την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στο διοικητήριο της Καλαμάτας, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων αγροτικών φορέων.


Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Καλαμάτας, η εν λόγω επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην πληγείσα -από την πρόσφατη κακοκαιρία- Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας, χωρίς ν΄ αναφερθούν συγκεκριμένο ύψος ζημιών και ποσά αποζημιώσεων.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, επικαλέστηκε τις σφιχτές «δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας» και εξέφρασε την πίστη πως «θα μπορέσουμε τα ελάχιστα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Σημείωσε πως σύντομα θα συνταχθεί από τον ΕΛΓΑ ένας φάκελος ο οποίος θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών στον πρωτογενή τομέα, από την παραγωγή μέχρι τον εξοπλισμό, και από τις εγκαταστάσεις μέχρι τον ζωικό πληθυσμό και άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να προωθηθούν κάποιες αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ αλλά και από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τελευταίο σε συνεννόηση με την Περιφέρεια.

«Οι πληρωμές δεν μπορούν να αρχίσουν πριν πάρουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το αρχείο με τις δηλώσεις, δηλαδή πριν από το Νοέμβριο», δήλωσε από το Διοικητήριο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα πληγείσες καλλιέργειες στους Γαργαλιάνους και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στην Καλαμάτα υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος είναι, τόνισε ο κ. Κουρεμπές, να συνεχιστούν οι διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε, «να προχωρήσουμε σιγά σιγά, έστω και με προκαταβολές στον κόσμο, τις αποζημιώσεις. Να κινηθεί λίγο η αγορά και να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανακαλλιεργήσουν μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και να πληρωθούν κανονικά».

Το πρόβλημα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, είναι αφενός η έλλειψη προσωπικού, αν και σημείωσε ότι «προσπαθούμε να γεμίσουμε με κόσμο τα καταστήματά μας στις πληγείσες περιοχές» και αφετέρου οι πάρα πολλές ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ