ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πλήρη προστασία της Φέτας ΠΟΠ ζητάει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:34:00 μ.μ. |
Πλήρης προστασία της  Φέτας ΠΟΠ ζητάει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας
 Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεων και ενεργειών που έγιναν από το ΣΕΚ για την προστασία της Φέτας και ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στις Εμπορικές και Οικονομικές Συμφωνίες μεταξύ της Ε.Ε με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με τον Καναδά (CETA) και τη Ν. Αφρική (SADC), ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας επισημαίνει τα ακόλουθα:


Έπειτα από μεγάλες «μάχες» που έδωσε η χώρα μας στην Ε.Ε., η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 25 Οκτωβρίου 2005 και η δημοσιότητα που έλαβε διεθνώς η υπόθεση της Φέτας, προσέφεραν μια σημαντική ευκαιρία για την ενδυνάμωση του κλάδου και ένα πολύτιμο όπλο για την τόνωση των εξαγωγών μας.

Η κατοχύρωση της ονομασίας Φέτα στην Ε.Ε. ως Π.Ο.Π. υπήρξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την αιγοπροβατοτροφία μας, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο κλάδο της κτηνοτροφίας για τη χώρα μας από κοινωνική, εθνική αλλά και οικονομική άποψη.

Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εξελίξεις των Εμπορικών και Οικονομικών Συμφωνιών μεταξύ της Ε.Ε με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με τον Καναδά (CETA), τη Ν. Αφρική (SADC) αλλά και τη διατλαντική συμφωνία Ε.Ε. ΗΠΑ (TTIP) είναι άκρως δυσμενείς για τα Ελληνικά συμφέροντα και κυρίως για την Ελληνική κτηνοτροφία. Οι ολέθριες συνέπειες δεν αφορούν μόνο τον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα που σχετίζονται με την παραγωγή της Φέτας αλλά και τον τομέα της προώθησης και πώλησης και γενικότερα την ελληνική οικονομία.

Λάβετε υπόψη ότι η Φέτα αποτελεί στρατηγικό προϊόν για τη χώρα μας, ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα του αγροτικού μας χώρου, στυλοβάτης της κτηνοτροφίας μας καθόσον:

-93.000 περίπου αιγοπροβατοτρόφοι, έχουν ως κύρια απασχόληση τον κλάδο αυτό και εκτρέφουν πάνω από 12 εκ. αιγοπρόβατα.

-15.000 περίπου επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης, οι οποίες απασχολούν πάνω από 50.000 εργαζόμενους. 

-Αποτελεί σημαντικό επώνυμο εξαγωγικό προϊόν για την Ελλάδα. Εξάγεται σε 55 χώρες, με αξία εξαγωγών που ξεπερνούν τα 300 εκ. € και τάση συνεχώς ανερχόμενη.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση, τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Ευρωβουλευτές.

Την πλήρη προστασία της Φέτας ΠΟΠ όχι μόνο στις προαναφερόμενες συμφωνίες αλλά και σε κάθε διαπραγμάτευση της Ε.Ε. με τρίτες χώρες.

Την έλευση των Εμπορικών και Οικονομικών Συμφωνιών με τον Καναδά (CETA) και τη Ν. Αφρική (SADC), όσο και των επικείμενων Συμφωνιών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ