ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ
 Αποσύρεται η ρύθμιση που έφερνε αλλαγές στην επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων ΟΤΑ και προέβλεπε να διορίζονται διοικητικοί γραμματείς μέσω του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών,Γιάννης Μπαλάφας, θεωρείται ήδη παρελθόν για την κυβέρνηση και πρόκειται να αποσυρθεί και επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημα τέτοια πρόταση, αλλά η προς συζήτηση αλλαγές ήταν προσωπικές απόψεις του υφυπουργού Εσωτερικών, οι οποίες και κατατέθηκαν στην σχετική Επιτροπή. Παράλληλα, δε, εξέφραζαν την έκπληξή τους για το μέγεθος των αντιδράσεων που υπήρξαν από την πλευρά, κυρίως, της ΚΕΔΕ, καθώς στην πρόταση αντέδρασαν η ΕΝΠΕ, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με κοινή τους δήλωση, αλλά σε σαφώς ηπιότερους τόνους.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τηνερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, μετά την απόσυρση της ρύθμισης, η συγκεκριμένη συνεδρίαση μένει χωρίς αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη πρόταση που τέθηκε προς συζήτηση, από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) θα προτείνονται μέσα από το Μητρώο τρια πρόσωπα από τα οποία η διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας θα μπορεί να επιλέγει γενικούς και εκτελεστικούς γραμματείς αλλά και επικεφαλής (προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους) νομικών προσώπων.

Πηγή: aftodioikisi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ