ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γ.Μανιάτης: Τεράστιες στερήσεις της Ελλάδας στο πακέτο Γιούνκερ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Τεράστιες στερήσεις της Ελλάδας στο πακέτο Γιούνκερ
 Ο υπεύθυνος της. Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γ.Μανιάτης με αφορμή τις απαντήσεις του Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, στη Βουλή για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τεράστιες υστερήσεις παρουσιάζει η χώρα στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου προς τον κ. Σταθάκη.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο 116 δις € που έχουν επενδυθεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί έργα, προϋπολογισμού μόλις 535 εκατ. € ή ποσοστό 0,5%.

Αναφορικά με τις 200.000 δάνεια που δίδονται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις για λιγότερες από 500 μικρομεσαίες ή ποσοστό 0,25%.

Τέλος, από τις 100.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Ε.Ε., για την Ελλάδα αντιστοιχούν μόλις 1.200 ή ποσοστό 1,2%.

Μόνο το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τη συνολική ευρωπαϊκή θα απαιτούσε μέχρι σήμερα να έχουν εγκριθεί επενδύσεις τουλάχιστον 2 δις € αντί για μόλις 0,5 δις €. Είμαστε, λοιπόν, κάτω από το ¼ του μέσου όρου της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβρη του 2014 η Ελλάδα είχε αποστείλει και είχαν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ε. τεκμηριωμένο κατάλογο 174 προγραμμάτων, προϋπολογισμού 41,4 δις €. Για τα προγράμματα αυτά ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε ούτε ποια και πόσα άλλαξε, ούτε τι καινούριο πρόσθεσε η νέα κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογείται η 18μηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Εξάλλου αποκαλυπτικό για τη σημαντική υστέρηση της χώρας είναι το αντίστοιχο ηλεκτρονικό «φύλλο» του πακέτου Γιούνκερ – EFSI που επισυνάπτεται από τον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ