ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. | | |
Ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνων για τα κραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πόλη του Άργους
 Μεγάλη νεροποντή με σημαντικό ύψος νερού, σε χιλιοστά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έπληξε κυρίως το Άργος. Από την αρχή του ακραίου καιρικού φαινομένου ο Δήμος τέθηκε αμέσως σε συναγερμό και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος προσωπικά συντόνιζε τις ενέργειες. 

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν αιφνιδίασαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καθώς σε ποσοστό 90% στην πόλη δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα προβούν άμεσα σε αποκατάσταση ζημιών ή καθαρισμού στο μέτρο που ορίζεται των αρμοδιοτήτων τους. Παρόλα αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά πολιτών που υπέστησαν ζημιές πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα. 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ζητάει από την κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την πρωτοφανή θεομηνία. Ενημερώνουμε πως από την Δευτέρα 12/9 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα δέχονται αιτήσεις από τους πληγέντες συμπολίτες μας τόσο σε επίπεδο ιδιωτών όσο και σε επίπεδο επαγγελματιών. 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είχε καθ όλα φροντίσει τον καθαρισμό φρεατίων, ρεμάτων κλπ για την αποφυγή πλημμυρών, γεγονός που προκύπτει από το ότι μόλις κόπασε η καταιγίδα τα υπερβολικά πολλά νερά έφυγαν αμέσως στους υπονόμους. 

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών μετά την ενημέρωση και την επί τόπου επιστασία των λιγοστών προβλημάτων που αντιμετώπισε η πόλη του Άργους, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τον συντονισμό των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Άργους Μυκηνών. 

Εν συνεχεία προχώρησε σε σύσκεψη με τους βουλευτές της Αργολίδας και τους επέστησε την προσοχή να κάνουν ότι είναι δυνατό για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Ευχαριστούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, πυροσβεστική, αστυνομία, για την συνεργασία και την αυταπάρνηση των ανδρών και γυναικών οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στους δρόμους. 

Τέλος γίνεται αντιληπτό από όλους ότι πλέον η οικονομική απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος πρέπει να λάβει τέλος και να δοθούν στους δήμους οι απαραίτητοι πόροι ώστε να είναι σε θέση να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ