ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάργηση ΙΚΑ Κρανιδίου: Ο Σαμαράς πήρε την απόφαση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ την εφαρμόζει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. |
Κατάργηση ΙΚΑ Κρανιδίου: Ο Σαμαράς πήρε την απόφαση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ την εφαρμόζει
 Ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός το έγραψε ανερυθρίαστα και κυνικά, "το 2013 πάρθηκε η απόφαση για κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κρανιδίου, μέχρι σήμερα ήταν σε αναστολή η απόφαση και ήρθαμε εμείς να την υλοποιήσουμε! Μάλιστα, και έτσι στεγνά, χωρίς κανένα πρόβλημα, αναπαραγουν αυτό το επιχείρημα οι κυβερνητικοί του νομού. Τι ωραία δηλαδή, μας αρεσει που τα μνημόνια έχουν συνέχεια!
Όμως, το υποκατάστατο που λέγεται γραφείο κοινωνικής ασφάλισης και που και καλά θα διεκπεραιώνει το 90% των εργασιών του σημερινού υποκαταστήματος με πόσα άτομα θα λειτουργεί; Μήπως με έναν άνθρωπο; Σε ποια άλλα μέρη της χώρας υπάρχουν αυτά τα γραφεία και πως λειτουργούν; Για παράδειγμα θα μπορεί σε αυτό το γραφείο ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που θέλει να κάνει ρύθμιση των χρεών του προς το ΙΚΑ, πράγμα πολύ σύνηθες στις μέρες μας, να την κάνει; Ή θα πρέπει να τρέχει στο Ναύπλιο; Ας δωθούν συγκεκριμένες απάντησεις από κυβερνητικά χείλη, γιατί τώρα στο Κρανίδι, στην υπηρεσία του ΙΚΑ, δουλεύουν 3-4 υπάλληλοι και όλες οι δουλειές γίνονται εκεί. Να γνωρίζουν, όμως, οι διοικούντες, πως το να λειτουργεί αυτό το γραφείο σαν υποβαθμισμένο ΚΕΠ δεν θα γίνει δεκτό από τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν την απαξίωση του τόπου τους.

Εντάξει, δίνει πολλά για ενοίκιο το ΙΚΑ στην Ερμιονίδα, όμως αν ο βασικός λόγος είναι το οικονομικό, για να υπάρξει το λιγότερο παράταση της αναστολής και καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης που το κλείνει, γιατί δεν παρεμβαίνουν οι νομαρχιακές επιτροπές των δύο κυβερνώντων κομμάτων και ο βουλευτής τους στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ώστε να μεταφερθούν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) στο Ναύπλιο, από το κτήριο που στεγάζονται και πληρώνουν ένα προκλητικά υπέρογκο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ και μάλιστα χρησιμοποιείται για τις αναγκες των ιατρείων μόλις το 1/7 του χώρου; Αν πάνε τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Ναυπλίου σε χώρο με φθηνότερο μίσθωμα, σίγουρα θα γίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων από το κλείσιμο του ΙΚΑ στο Κρανίδι.

Τέλος προκαλεί εντύπωση η αδράνεια για το ζήτημα της Περιφερειακής Αρχής, που κανονικά θα έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά με σχεδιασμένες δράσεις, για να μην εγκαταληφθεί περαιτέρω η επαρχία Ερμιονίδας.

Βαγγέλης Ντάνης 
(μέλος της Περιφερειακής Παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ