ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κολοβακτηρίδια στο νερό ύδρευσης στη Κάντια - Αγανακτισμένοι κάτοικοι παρενέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 μ.μ. |
Κολοβακτηρίδια στο νερό ύδρευσης στη Κάντια - Αγανακτισμένοι κάτοικοι παρενέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου (βίντεο)
Ένταση επικράτησε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο κατά την συζήτηση θέματος προ ημερησίας διατάξεως που έφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πινάτσης και αφορούσε το νερό της Κάντιας.
 Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής που με αγανάκτηση περιέγραψαν την κατάσταση με το νερό στη Κάντια.
 Όπως είπαν οι κάτοικοι σε μεγάλο τμήμα της Κάντιας το νερό έχει απαίσια οσμή και από αναλύσεις που έκαναν οι ίδιοι σε εργαστήριο διαπίστωσαν πως το νερό περιέχει κολοβακτηρίδια που είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.
Να τονίσουμε εδώ πως η Κάντια υδρεύεται από γεώτρηση κατά ένα μέρος αλλά και από νερό του Αναβάλου για οικιακή χρήση.
Τον λόγο πήρε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που ανέφερε πως τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΝ προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσουν το πρόβλημα, που πιθανόν να έχει σχέση με εισχώρηση στο νερό ύδρευσης από τον Ανάβαλο, ενώ οι κάτοικοι επέμεναν πως δεν προκειται για νερό από τον Ανάβαλο αλλά για λύματα που έχουν εισχωρήσει στο δίκτυο.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Χρήστος  Γραμματικόπουλος, , που επισήμανε το γενικότερο πρόβλημα με το νερό ύδρευσης στον πρώην Δήμο Ασίνης και τις εξαγγελίες για δημιουργία δικτύου για παροχή νερού από την Λέρνη που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Οι κ Αντωνιάδης και Κοκκινόπουλος από την ελάσσων αντιπολίτευση τόνισαν το θέμα της ποιότητας του νερού γενικότερα και πως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής πόσιμου νερού με βυτιοφόρο στους κατοίκους μέχρι να εντοπιστεί το πρόβλημα.
Ο κ. Κωστούρος κλείνοντας το θέμα, ενημέρωσε πως η ΔΕΥΑΝ προγραματίζει έργο για παροχή περισσότερου νερού από την Λέρνη προς το Δρέπανο έτσι ώστε το νερό να μπορεί να φτάσει και στη Κάντια, ενώ διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως οι υπηρεσίες θα κάνουν τα πάντα ώστε το πρόβλημα να εντοπιστεί το συντομότερο.

Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις των κατοίκων του Δημάρχου και των αρχηγών των Δημοτικών Παρατάξεων:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ