ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδριανός: Πλήγμα για τους Έλληνες παραγωγούς οι παράνομες εληνοποιήσεις αυγών τρίτων χωρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Πλήγμα για τους Έλληνες παραγωγούς οι παράνομες εληνοποιήσεις αυγών τρίτων χωρών
 Στην 488/9-8-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα το σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των αυγοπαραγωγών εξαιτίας των ανύπαρκτων ελέγχων στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις αυγών τρίτων χωρών, απάντησε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης, διαβιβάζοντας έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Στο ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η Διεύθυνσή μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διενεργεί ελέγχους σε ολόκληρο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας, μέρος των οποίων είναι και σημεία που εμπίπτουν στον κύκλο παραγωγής και εμπορίας αυγών.

Τον Ιούνιο του 2016 εξάλλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Υπηρεσιών με την Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, όπου τέθηκε το ζήτημα των ελληνοποιήσεων αυγών. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά από κλιμάκια της Υπηρεσίας μας.

Σε συνέχεια της ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και στο μέρος που μας αφορά σας αναφέρουμε ότι:

Από την αρχή του 2015 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1702 έλεγχοι στη διακίνηση εμπορευμάτων (συμπεριλαμβανομένων των αυγών) σε λιμάνια, διόδια, συνοριακούς σταθμούς και επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 92.000 ευρώ.

Για την περίοδο 2013-4 η Υπηρεσία μας δεν διαθέτει στοιχεία των ελέγχων σε ό,τι αφορά τα αυγά, ωστόσο πάντα η παραγωγή συσκευασία και εμπορία αυγών ειδικά τις εορταστικές περιόδους ήταν προτεραιότητα της Διεύθυνσής μας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ