ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Στα "κάγκελα" δήμαρχοι της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. | |
Στα "κάγκελα" δήμαρχοι της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια
  Δεν έχουν τέλος η ασυνεννοησία, οι κόντρες και η αδράνεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Όταν στις 17 Ιουλίου οι δήμαρχοι Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συμφώνησαν για πρώτη φορά σε έναν κοινό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων όλοι αναστέναξαν με ανακούφιση καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στη χώρα, με κλειστές χωματερές λόγω ευρωπροστίμων, χωρίς ΧΥΤΑ, με σκουπίδια να μένουν για μήνες στους δρόμους πόλεων και χωριών.


Ένα μήνα μετά ο πρόεδρος του συλλογικού φορέα των δήμων για τα απορρίμματα παραιτήθηκε ενώ πέντε δήμαρχοι υποστηρίζουν με εξώδικο ότι το «κοινό» σχέδιο που εστάλη στα συναρμόδια υπουργεία δεν είναι αυτό που είχαν υπογράψει. Και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα.

Τώρα εξελίξεις αναμένονται στη νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, τις επόμενες μέρες με δυο «καυτά» θέματα.
Διαφημιστική καταχώρηση

Το ένα θέμα αφορά στην εκλογή νέου Προέδρου μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου και μάλιστα για τρίτη φορά παραίτηση Ηλία Ανδρικόπουλου, Καθώς μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου προχθες στην Τρίπολη, αναβλήθηκε η εκλογή νέου προέδρου του φορέα. Θα οριστεί νέα συνεδρίαση για την ψηφοφορία εκλογής.

Το άλλο θέμα όμως αφορά το εξώδικο που έχει σταλεί στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ από τους Δημάρχους Άργους – Μυκηνών, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης, Κορινθίων και Τρίπολης.

Το εξώδικο, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αφορά στην πρόταση αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, που υποβλήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ