ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδος: Κανένα κρούσμα Ελονοσίας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. |
Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδος: Κανένα κρούσμα Ελονοσίας στην Αργολίδα
  Με αφορμή την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα παρουσίας κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδος ενημερώνει ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα Ελονοσίας στην περιοχή αρμοδιότητας του (Δήμος Άργους Μυκηνών, Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Ερμιονίδος, Δήμος Ασκληπιείου).

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μας διαβεβαίωσαν ότι έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα κωνοποκτονίας από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο ΙΣΑργολίδας συνιστά στους πολίτες να επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό τους εάν εμφανίσουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό με ρίγος, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία, συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, γενική αδιαθεσία, ναυτία εμετό, διάρροια, κοιλιακό άλγος, ωχρότητα δέρματος κλπ.
Επισημαίνεται ότι η ελονοσία μεταδίδεται κυρίως με τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι και όχι από άτομο σε άτομο, μέσω της συνήθους κοινωνικής επαφής.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μέτρα αποφυγής κουνουπιών στο σπίτι
-Αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες), κουνουπιέρες, χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών μακράς δράσης (οδηγίες από τους ιατρούς για έγκυες γυναίκες και παιδιά), ανεμιστήρες, κλιματιστικά, κίτρινοι λαμπτήρες για τους εξωτερικούς χώρους.
Ατομικά μέτρα προστασίας
-Ρούχα με μακριά μανίκια, παντελόνια και καπέλα κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμα.
Μέτρα καταπολέμησης εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών

-Απομάκρυνση των στάσιμων νερών (βάζα, γλάστρες, λεκάνες, κουβάδες, βαρέλια, κλπ) λυμάτων νερών αποχέτευσης, αποβλήτων. Κάλυψη ανοιχτών δεξαμενών, καθαρισμός φρεατίων και υδρορροών, τακτικό κούρεμα του γρασιδιού, των θάμνων και των φυλλωσιών με πρωινό πότισμα φυτών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ www.keelpno.gr ή να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους ιατρό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ