ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

"Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης" για 2η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. |
"Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης" για 2η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 Τους δεύτερους "Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης" διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο 10-11 και 17-18 Μαρτίου 2017 στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νίκος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στους αγώνες ρητορικής τέχνης θα αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην διεύθυνση ypsd@dide.mes.sch.gr. Μπορούν να συμμετέχουν 3-6 μαθητές από κάθε σχολείο (όχι περισσότεροι από 6 μαθητές από κάθε σχολείο, με την προϋπόθεση ότι οι 3 από τους 6 θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα «διττοί λόγοι» – ξεχωριστά Γυμνάσια και ξεχωριστά Λύκεια). Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, το Γραφείο Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας και η Ελληνική Ενωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Στόχος των ατομικών και ομαδικών ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο. Γενικότερος στόχος των "Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής" είναι να προωθήσουν τη ρητορική παιδεία ως μέσο ενδυνάμωσης του λόγου και της σκέψης των μαθητών και αποσκοπούν στην ανάδειξη σύγχρονων προσεγγίσεων των αρχαίων κειμένων, στον ουσιαστικό "διάλογο" των μαθητών με τη σκέψη και τη γλώσσα των αρχαίων συγγραφέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ