ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Τα ποιοτικά προϊόντα της Αργολίδας θα κατακτήσουν και νέες αγορές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Τα ποιοτικά προϊόντα της Αργολίδας θα κατακτήσουν και νέες αγορές
Τη μεγάλη αξία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Αργολίδας επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνουν το ΄΄Φουγάρο ΄΄ και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και συμμετέχουν με καλαίσθητα περίπτερα παραγωγοί προϊόντων τυροκομικών, αγροτικών , οινοποιοί , χυμοποιοί και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γκιόλας μετέφερε χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη ο όποιος , λόγω έκτακτης υποχρέωσης, δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί στα εγκαίνια.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία διοργάνωσης της 1ης έκθεσης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ο κ. Γιάννης Γκιόλας τόνισε:

΄΄ Είμαστε απόψε εδώ για να εγκαινιάσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη έκθεση που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το ΄΄Φουγάρο΄΄.

Παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους και γενικότερα ενός κλάδου στον οποίο στηρίζουμε πολλές ελπίδες για την ανάπτυξη. Η Αργολική γη , με τον συνεχή κόπο και μόχθο των ανθρώπων της είναι πλούσια σε προϊόντα υψηλής ποιότητας που ,εδώ και πολλά χρόνια, έχουν κερδίσει τη θέση τους τις αγορές της Ελλάδας , αλλά και του εξωτερικού.
Κόντρα στις πολλές και ποικίλες δυσκολίες, ακόμη και στα καιρικά φαινόμενα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας συνεχίζουν την παραγωγή τους, τα τελευταία μάλιστα χρόνια αρκετοί εξ αυτών εφαρμόζουν και τις βιολογικές καλλιέργειες.

Σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού με τις ξένες αγορές , ο έλληνας αγρότης- και ειδικότερα ο νέος αγρότης – αγωνίζεται για να ισχυροποιήσει τη θέση του, να έχει προϊόντα ποιότητας που να τα προωθεί στις αγορές και να βελτιώνει το βιοτικό του επίπεδο. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη ,σε μια περίοδο κρίσης, όμως τα μηνύματα είναι θετικά και το σημαντικότερο είναι η επιστροφή πολλών νέων στην οικογενειακή , γεωργική και κτηνοτροφική , δραστηριότητα. Εκθέσεις σαν κι αυτή που εγκαινιάζεται απόψε , αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση των προϊόντων της Αργολικής γης που αξίζουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές ,όσους παραγωγούς συμμετέχουν και πιστεύω ότι η έκθεση αυτή θα εξελιχθεί σε ένα ετήσιο θεσμό με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή , προς όφελος των παραγωγών , αλλά και των καταναλωτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ