ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Παύση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. |
Παύση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης
 Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) είναι μία δομή εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και των Δήμων και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας και μόρφωσης.

Η λειτουργία των Δημοτικών ΚΔΒΜ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και το έργο τους συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Το ΚΔΒΜ στο Δήμο Ερμιονίδας λειτούργησε από το 2011 έως τις 29-2-2016 διότι αυτήν την ημερομηνία το Υπουργείο Παιδείας σταμάτησε τη λειτουργία όλων των Δημοτικών ΚΔΒΜ.

Το γεγονός της παύσης της λειτουργίας των ΚΔΒΜ είναι λυπηρό καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, προωθούν την προσωπική τους ανάπτυξη, υποστηρίζουν τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής, ανοίγουν νέους δρόμους για συνεχή μάθηση, βελτιώνουν το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του πληθυσμού για οικονομική, τεχνολογική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής.

Εάν το Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την επαναλειτουργία των ΚΔΒΜ τότε ο Δήμος Ερμιονίδας θα ενημερώσει εγκαίρως τους ενδιαφερόμενους ενήλικες ώστε να ενταχθούν κατόπιν αιτήσεως τους στα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα.

O Υπεύθυνος του Δήμου Ερμιονίδας για το ΚΔΒΜ
Ιωάννης Δημαράκης



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ