ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Γ. Καχριμάνης: Aυτοί που κόπτονται κυρίως για την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργούς Μυκηνών είναι πιεσμένοι από τον γειτονικό Δήμαρχο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. |
Γιώργος Καχριμάνης: Aυτοί που κόπτονται κυρίως για την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργούς Μυκηνών είναι πιεσμένοι από τον γειτονικό Δήμαρχο
Του Γιώργου Καχριμάνη
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών
Δήμου Ναυπλιέων

 Διαχείριση των απορριμμάτων: η μεγαλύτερη πρόκληση της νέας εποχής. Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στην ουσία του θέματος. αλλά και την αντιμετώπιση του θέματος από όλες τις παρατάξεις.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 1η : Το Δ.Σ. είναι κυρίαρχο όργανο και χαράζει την πολιτική του Δήμου, με σεβασμό στην αρχή της πλειοψηφίας και μειοψηφίας.
ΠΑΡΑΔΟΧΗ 2Η : Το Δημο Ναυπλιεων δεν τον αγαπάει κανείς περισσότερο απο τους Δημοτες του.
ΠΑΡΑΔΟΧΗ 3Η : Ενώ τα σκουπίδια είναι το πιο ΣΟΣ θέμα, κάποιοι ειναι αδιάβαστοι, χρησιμοποιούν σκονάκια και ε μάλιστα σε λάθος ύλη.

Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε τι έγινε στο Δ.Σ.

Στο 9Ο ΘΕΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ του δήμου Ναυπλιεων το οποίο βρισκόταν στην διαβούλευση αρκετό καιρό και πρότεινε τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων . Μέσα σ αυτό αναφερόταν σε 7 σημεία ως λύση η προγραμματική συμβαση με το Αργός.

Αυτό ειναι σημαντικό, γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση παρασυρόμενη από τις κραυγές γειτονικού δημάρχου, συντάχθηκε μαζί του και ζητούσε την επικαιροποιηση –επαναδιατυπωση κλπ μιας προγραμματικής την οποία ΠΟΤΕ ο Δημος (ΠΑΡΑΔΟΧΗ 1Η ) δεν την ανακάλεσε.

Τι θα έπρεπε να πούμε δηλαδη ? Οτι συμφωνούμε με μια απόφαση του Δ.Σ. την οποία ποτέ δεν την ανακαλέσαμε , την οποία την φέρνουμε και ως λύση στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων ,παρ όλα αυτά επειδή εξυπηρετεί κάποιους με μικροπολιτικές επιδιώξεις (ΠΑΡΑΔΟΧΗ 2η ) θα έπρεπε να συρθεί το Δ.Σ. να επικυρώσει κάτι που ποτέ δεν ανακάλεσε.

Είναι φανερό διαβάζοντας στα social media τα σχόλια κάτω από τις ανακοινώσεις ότι αυτοί που κόπτονται κυρίως για την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αργούς Μυκηνών είναι πιεσμένοι από τον γειτονικό Δήμαρχο. (ΠΑΡΑΔΟΧΗ 3Η ). Και σ αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι κύριοι , κυρίως λόγο της στάση μας απέναντι στο ζήτημα . Δεν επιτρέπεται να κανείς αντιπολίτευση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα έλεγαν όλοι οι αρχηγοί - επικεφαλής των συνδυασμών και από την πρωτη αποστροφή της τοποθέτησής τους καταλάβαινες ότι το μόνο που ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους προβολή.

Δεν υπήρχε μονοτονία όμως .

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ήταν μια παρουσίαση θέσεων που σου χαϊδεύει τα αυτιά καθώς την ακούς . Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν μια σχεδόν ανεφάρμοστη πρόταση για την στιγμή που μιλάμε .Ίσως πριν από χρονια να ήταν βιώσιμη. Όχι όμως σημερα . Αιθεροβάμονες κατά την δική σας παραδοχή. Θα πρεπει να γίνει αυτοκριτική γιατί δεν κάνατε κάτι τότε γι’ αυτή.

Περιμένεις η ΑΥ.ΡΑ κάποιων ανθρώπων να σου προτείνουν κάποια πράγματα όσον αφορά το μείζον αυτό ζήτημα. Άνθρωποι οι όποιοι εχουν επανειλημμένα δείξει στα συμβούλια ότι είναι ευαισθητοποιημένοι με το θέμα. Αντ’ αυτού παρασυρόμενοι και αυτοί από τις μικροκομματικές τους πεποιθήσεις για άλλη μια φορά βάζουν το δήμο σε δεύτερο πλάνο.
ΠΑΡΑΔΟΧΗ 3Η = ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ . Εκείνο όμως που με ανησυχεί κυρίως είναι ότι ενώ είχε ύλη από λάθος βιβλίο ότι ενώ του εξηγείς και συμφωνεί ότι δεν υπογράφεται αυτή η προγραμματική σύμβαση έτσι όπως ήταν γραμμένη , αυτός να εξακολουθεί και να μας εγκαλεί ότι σαμποτάραμε την προγραμματική , η οποία είναι στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης το οποίο υπερψήφισε. 

Μπερδευτήκαμε……

Α να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την Νέα Ελπίδα για την πληροφορία ότι ο Δήμος Αργούς Μυκηνών θεωρεί αυτονόητο να διεκδικήσει ο δήμος που παραμένει στην προγραμματική σύμβαση τα 600.000,00 από τον Δήμο που ανακάλεσε την συμμετοχή του. Θα μπορούσε να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζητήσουμε τα 600.000,00 από τον Δήμο Αργούς....

Τελος όσον αφορά, ημερομηνίες , mail , ανακοινώσεις , αποφάσεις ελεγκτικού κλπ, εξακολουθώ να έχω μια απορία ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ;; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ;;;;;;
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ