ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Νέα Κίος γιόρτασε του Αγίους της Μικράς Ασίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 π.μ. |
Η Νέα Κίος γιόρτασε του Αγίους της Μικράς Ασίας
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, τιμώνται και εορτάζονται οι Θεοφόροι Πατέρες της 7ης Οικουμενικής Συνόδου, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας.
Την ημέρα αυτή τιμώνται και στην Νέα Κίο Αργολίδος , στην ενορία της Αγίας Ειρήνης όλοι οι Άγιοι που κατάγονται από την Κίο της Μ. Ασίας. Πρόκειται για τον Άγιο Ευστάθιο, Επίσκοπο Κίου, τον οσιομάρτυρα Ιγνάτιο, τον οσιομάρτυρα Μακάριο το Νέο που μαρτύρησε στην Προύσα το 1590 και το νεομάρτυρα Αθανάσιο.
Οι λόγοι που συνηγόρησαν στην απόφαση του εορτασμού των Αγίων της Κίου κατά την ημέρα αυτή είναι οι εξής: Αυτό καθαυτό το γεγονός της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και ο τόπος που έλαβε αυτή χώρα (Νίκαια), δεδομένου ότι η Κίος της Μ. Ασίας, από τον 16ο αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νίκαιας και διατηρήθηκε ως τέτοια μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή.
 Δύο από τους τιμώμενους Αγίους (ο επίσκοπος Κίου Ευστάθιος και ο οσιομάρτυς Ιγνάτιος) έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.
 Η μνήμη των δύο από τους τιμώμενους αγίους εορτάζεται κατά το μήνα Οκτώβριο, στις 6 Οκτωβρίου του Αγίου Μακαρίου και στις 8 Οκτωβρίου του Αγίου Ιγνατίου.
Ο εορτασμός γίνεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου το δεξιό και αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένα στους αγίους Ιγνάτιο και Μακάριο αντίστοιχα και όπου φυλάσσεται εικόνα που απεικονίζει και τους 4 Αγίους πάνω από την Κίο της Μ.Ασίας.
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου ευρίσκεται η ιερά εικόνα των Αγίων, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, πατρός Χρυσοστόμου Παπουλέση,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο εφημέριος του ναού πατέρας Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τους Αγίους της Κίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ