ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γ.Μανιάτης: Πότε επιτέλους θα πιστωθούν οι οικιακοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με το τέλος αιολικών πάρκων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Πότε επιτέλους θα πιστωθούν οι οικιακοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με το τέλος αιολικών πάρκων
 Την πίστωση, που αναμένεται εδώ και 1,5 χρόνο και για την οποία δεσμεύτηκε ο αρμόδιος Υπουργός προ διμήνου, των οικιακών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με τις επιστροφές από το Ειδικό Τέλος στις περιοχές και τα ορεινά χωριά όπου λειτουργούν Αιολικά Πάρκα, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

με ανακοίνωσή σας τον Αύγουστο 2016 μας ενημερώσατε για την κατανομή των 17,6 εκατ. € του ειδικού τέλους σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ στους οικιακούς καταναλωτές.

Δυστυχώς, ακόμα μέχρι σήμερα, ούτε και στον τελευταίο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχει γίνει η εφαρμογή της από 23.12.2014 απόφασης (ΦΕΚ Β' 3497/29.12.2014) και η κατανομή του τελικού συνολικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί έως το 2014 για τους περίπου 50.000 δικαιούχους των 274 ορεινών χωριών της χώρας, όπου είναι εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα.

Συγκεκριμένα, για την Αργολίδα, δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη το ποσό των 1.230.000€ στα χωριά της, Αχλαδόκαμπο, Θερμήσια, Ηλιόκαστρο, Δίδυμα, Αραχναίο και Άγ. Νικόλαο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ Υπουργός:

Πότε πρόκειται να πιστωθούν οι οικιακοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με τις επιστροφές από το Τέλος Αιολικών Πάρκων;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ