Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Αγιασμός για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:03:00 μ.μ. |
Αγιασμός για τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Αργολίδας
 Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφωνικού σταθμού  της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος, τελέστηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ενώ μετά το πέρας του αγιασμού έγινε ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση και τον πρώην Διευθυντή του 1ου Λυκείου Ναυπλίου και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ρ.Σ. κ. Αριστοτέλους.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον διευθυντή του ραδιοφώνου κ. Γεώργιου Καζά, ο οποίος ευχήθηκε τα συλλυπητήρια στον Μητροπολίτη Αργολίδος για τον αδόκητο χαμό στα Καλάβρυτα του ανιψιού του, πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήρη Αντωνόπουλου. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι εργαζόμενοι του σταθμού, ραδιοφωνικοι παραγωγοί και συνεργάτες, ο Σύλλογος φίλοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδας και ακροατές.

ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας
μόνο για 4 ώρες ημερησίως.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς
και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ. Μπονταϊτη.
Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Μητροπολίτη Άρτης κ.κ Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους
Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.
Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς ( ο οποίος και παραμένει ως σήμερα) και κατόπιν νέο Δ/Σ. Με τον παλιό τρόπο «παίζοντας» εκπομπές από κασέτες ο Ρ/Σ πλέον λειτουργεί με δικό του πρόγραμμα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ .
Το 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου . Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένες εκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24 ωρο .
Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται
κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του . Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ. 554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ. .
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ