ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τη Ρωσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική προβολή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. |
Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τη Ρωσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική προβολή
 Τον προγραμματισμό για την τουριστική προβολή και προώθηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το υπόλοιπο του 2016, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Οι δράσεις που εγκρίθηκαν αφορούν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Οι δράσεις αφορούν έκθεση στην Κορινθία, διεθνής έκθεση Τουρισμού στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσίας, συμμετοχή στο Ελληνοσερβικό Τουριστικό Φόρουμ στο Βελιγράδι και διεθνή έκθεση στο Ντουμπάι.

Έκθεση «Κορινθία 2016»

Η 7η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2016» αποτελεί σημαντικό εκθεσιακό γεγονός, όχι μόνο για την Κόρινθο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών.

Η έκθεση αποτελεί μια σύγχρονη αντίληψη επιχειρηματικής προώθησης και προβολής. Ήδη στα χρόνια της διοργάνωσης της, έχουν συμμετάσχει πάνω από 2000 εκθέτες και πάνω από 100.000 επισκέπτες στοιχείο που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της.
Η έκθεση προβάλει τα προϊόντα των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Φέρνει σε άμεση επαφή και κάτω από την ίδια στέγη τις εταιρείες, που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα στην αγορά της περιοχής και τις εταιρείες που αναζητούν λύσεις.
Για το 2016 η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου, το οποίο έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της Έκθεσης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την συμμετοχή της στην έκθεση Κορινθία, επιδιώκει να προβάλει τους τρεις αναπτυξιακούς άξονες; τουρισμός, αγροτικά προϊόντα - παραγωγή και επενδύσεις.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016.

Ρωσία
Μετά τη διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του προορισμού «Πελοπόννησος» στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε και επίσημη συνάντηση εργασίας στο κυβερνείο της Αγίας Πετρούπολης με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγία Πετρούπολης.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνεργασία Πελοποννήσου και Αγίας Πετρούπολης σε μια σειρά από άξονες όπως πολιτισμός, διασύνδεση Πανεπιστημίων, τουρισμός και επενδύσεις καθώς και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Αγίας Πετρούπολης τη διεθνή έκθεση Τουρισμού «Inwetex CIS Travel Market 2016» η οποία θα λάβει χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από 13 έως 15/10/2016.
Επίσης η συμμετοχή στην έκθεση λαμβάνουν υπεραξία από το γεγονός ότι το έτος που διανύουμε έχει ανακηρυχθεί ως έτος Ελλάδος στη Ρωσία μεταξύ της ελληνικής και ρωσικής κυβέρνησης με τη διενέργεια μιας σειράς από δράσεις.
Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν 400 εκθέτες από 32 χώρες, καθώς και 24 περιοχές της Ρωσίας. Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπερνούν τις 7.000 με τους 5.000 να αποτελούν αποκλειστικά επαγγελματίες και σπεσιαλίστες του τουρισμού. Ο εκθεσιακός χώρος ξεπερνά τα 6.600 τμ.

Ελληνοσερβικό Τουριστικό Φόρουμ

Στις 24 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί διμερές τουριστικό φόρουμ μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, με τίτλο « Ελλάδα - Σερβία: Προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού», στο Βελιγράδι. Το συνέδριο στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας, να αποτυπώσει τις βέλτιστες πρακτικές και να τονίσει τις τρέχουσες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά και την παροχή τοπικών οργανώσεων με ενημερωμένες πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις εξελισσόμενες ανάγκες των τουριστών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει τη δυνατότητα στο πλαίσιο του συνεδρίου να παρουσιάσει τον προορισμό σε ειδική παρουσίαση, να διανείμει υλικό, να συμμετάσχει σε b2b συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Φόρουμ.

Στο Ντουμπάι

Η Διεθνής Έκθεση Wop διοργανώνεται στις 13 έως 15 Νοεμβρίου 2016 σε εκθεσιακό κέντρο στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η διοργάνωση του 2015 φιλοξένησε 205 εκθέτες από 30 χώρες και 14 εθνικά περίπτερα, με εκθεσιακό χώρο περίπου 8.200 τμ. Την έκθεση επισκέφθηκαν 4.923 επαγγελματίες από 78 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 11% από τη διοργάνωση του 2014.
Η έκθεση φιλοξενεί επιτυχώς εταιρείες με προϊόντα όπως: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά, προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ