ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση βιβλίου από τη Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. | |
Παρουσίαση βιβλίου από τη Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ στο Κρανίδι
 Βιβλιοπαρουσίαση έγινε χθες από την ΤΕ Αργολίδας στο Κρανίδι Αργολίδας για την “Η εμφάνιση της Εργατικής Τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ο αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ” από τη Διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ. Η παρουσίαση έγινε από την Γκιόκα Βασιλική, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου και γραμματέας της ΤΕ Αργολίδας. 

Μετά από την εισήγηση ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την παρουσίαση:

« Σ/φοι και σ/σες, βρισκόμαστε σήμερα εδώ να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε πλευρές της έκδοσης της "Σύγχρονης Εποχής" με τα υλικά της διημερίδας που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την «εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ο αιώνα και τη στρατηγική του ΚΚΕ». Το βιβλίο άπτεται πλευρών που μας απασχολούν καθημερινά, αφορά πρώτα και κύρια τη στρατηγική του ΚΚΕ, της επαναστατικής εμπροσθοφυλακής της εργατικής τάξης στην προετοιμασία για να εκπληρώσει η εργατική τάξη την ιστορική της αποστολή, την οικοδόμηση της δικής της κοινωνίας που δεν έχει θέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ μελετά με ταξικότητα και επιστημονικότητα την ιστορική πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και την σύγχρονη πείρα της ταξικής πάλης. Είναι προϋπόθεση για να προβάλλουμε ακόμα πιο πειστικά και εύστοχα την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, την δυνατότητα οικοδόμησης μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καθώς ο καπιταλισμός αναπτύσσεται η εργατική τάξη μεγαλώνει, και μεγαλώνει και ο ρόλος της, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι αστικές και οπορτουνιστικές θεωρίες για την εξαφάνισή της. Βασική προϋπόθεση σήμερα για την κοινωνική πρόοδο και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με την κατάκτηση από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Για να μπορέσει να κατακτήσει η εργατική τάξη την θέση αυτή, χρειάζεται η συνειδητή καθοδήγηση με την επαναστατική θεωρία και δράση του ΚΚ νέου τύπου, της οργανωμένης και συνειδητής πρωτοπορίας της.

Ανεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων , πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης στην οργάνωση των αγώνων, στην πρωτοπόρα δράση. Με σταθμό τα 100 χρόνια του ΚΚΕ , να φθάσουμε εκεί πιο δυνατοί, με άνοδο της κομματικής οικοδόμησης στην εργατική τάξη, με αντοχή και ικανότητα, οικοδομώντας γερά το Κόμμα της επαναστατικής ανατροπής της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με μερεμέτια και μπαλώματα στο σημερινό σύστημα, όσο κυρίαρχες θα είναι οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, τα κλειδιά της οικονομίας, τα κέντρα της παραγωγής πλούτου θα ανήκουν σε λίγα χέρια που θα τα λειτουργούν με κριτήριο τα δικά τους κέρδη και την προσπάθεια να καρπωθούν ολοένα και περισσότερα καθοδηγούμενοι από τον ανταγωνισμό.

Το έδαφος για την επανάσταση διαμορφώνεται στη βάση αντικειμενικών συνθηκών που αλλάζουν γρήγορα και απότομα και έχουν ως αποτέλεσμα η αστική τάξη να μη μπορεί να εξουσιάζει όπως πριν και κυρίως να μην μπορεί να διαχειριστεί την απότομη όξυνση των προβλημάτων των εργατικών - λαϊκών μαζών, την επιδείνωση των όρων ζωής τους.

Η δράση του Κόμματος σε μη επαναστατικές συνθήκες έχει μεγάλη σημασία για την προετοιμασία, για τη διαπαιδαγώγηση, την εκπαίδευση και τη συγκέντρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων γύρω από την πολιτική του. Το ΚΚ οφείλει να είναι έτοιμο, να έχει επεξεργασμένη στρατηγική πολιτική κατεύθυνση, ξεκάθαρη θεωρητική αντίληψη και επεξεργασία για την επανάσταση, τα καθήκοντά της, τα καθήκοντα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Η ετοιμότητα ενός ΚΚ για να παίξει τον πρωτοπόρο ρόλο του σε επαναστατικές συνθήκες, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις μάχες που δίνει στο σήμερα. Από τη δυνατότητά του να ασκεί επαναστατική πολιτική σε μη επαναστατικές συνθήκες, να καθορίζει η στρατηγική του, ο τελικός στόχος τη δράση, την παρέμβασή του, την οικοδόμησή του, τη δουλειά του στο μαζικό κίνημα.

Ως Κόμμα, σήμερα ξεχωρίζουμε την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς και πρώτα απ' όλα στη βιομηχανία, πλάι στους παλιούς και στους νέους δυναμικούς βιομηχανικούς κλάδους. Είναι στοίχημα για το Κόμμα, ζωτικής σημασίας η οικοδόμηση σε αυτούς τους χώρους.

Σήμερα η οικοδόμηση του Κόμματος στην εργατική τάξη, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της στρατηγικής του. Από εδώ προκύπτει το βασικό καθήκον της οικοδόμησης στους κλάδους της σύγχρονης βιομηχανίας, από τις βιομηχανίες του μετάλλου και της ενέργειας μέχρι τις τηλεπικοινωνίες, ιεραρχώντας τις μεγάλες επιχειρήσεις, χώρους νευραλγικής σημασίας για την ανασύνταξη-αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την πορεία της ταξικής πάλης συνολικότερα στην χώρας μας. Σε αυτά τα πλαίσια έχει ιδιαίτερη σημασία η οικοδόμηση στην νέα βάρδια της εργατικής τάξης, είτε δουλεύει είτε ακόμα καταρτίζεται, αλλά και στις γυναίκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ έμεινε όρθιο και αλύγιστο στην ταξική πάλη. Κατάφερε να μην γλιστρήσει στον «ευρωκομμονισμό », τον αντισοβιετισμό, καθώς δεν απαρνήθηκε την αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στη κοινωνική εξέλιξη, της μαρξιστικής-λενιστικής ιδεολογίας ως επαναστατικής θεωρίας για την επαναστατική πολιτική δράση. Στην υπεράσπιση της ΕΣΣΔ και γενικότερα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ου 20ου αιώνα είδε το κύριο: την πάλη της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας με την παλιά, την καπιταλιστική.

Το ΚΚΕ, ως συνειδητή οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να δει ώθηση στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης, της τάξης που πρέπει να πάρει όλη την εξουσία στα χέρια της. Αυτός ο δρόμος είναι αναγκαίος επίκαιρος και τον βαδίζουμε με αποφασιστικότητα.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ