ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από στοιχεία στρατολόγησης τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Ξεκίνησαν προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού πρώτης γραμμής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:37:00 π.μ. |
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από στοιχεία στρατολόγησης  τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Ξεκίνησαν προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού πρώτης γραμμής
 Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις προσπάθειες στρατολόγησης των τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Τα καμπανάκια του κινδύνου άρχισαν να χτυπούν προς πάσα κατεύθυνση λόγω της εισροής αυξανόμενου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων ήδη έχουν εντοπιστεί στελέχη ισλαμικών ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων ενταγμένων στον ISIS.



Η ΕΛΑΣ προχώρησε πρόσφατα στη σύλληψη δύο τζιχαντιστών, σε Θεσσαλονίκη και Ορεστιάδα. Ο ένας είναι Γάλλος που περιλαμβανόταν στη λίστα της γαλλικής Αντιτρομοκρατικής για τη σφαγή στο «Μπατακλάν» και ο άλλος ένας Γερμανός, που κατηγορείται για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού στο Ανόβερο.

Με αφορμή και αυτά τα περιστατικά, εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησαν προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού πρώτης γραμμής -σωφρονιστικών υπάλληλων, λιμενικών, τελωνειακών, αστυνομικών- για την κατανόηση του φαινομένου, την αναγνώριση σχετικών ενδείξεων και τη στενή παρακολούθηση του διαδικτύου, αφού, όπως έχει αποδειχθεί, αποτελεί την πλέον δημοφιλή και αποδοτική μέθοδο στρατολόγησης νέων με στόχο την εμπλοκή τους σε εξτρεμιστικές δράσεις. Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» 62 εκπαιδευτών, οι οποίοι εκπαίδευσαν 130 στελέχη από συναρμόδιες υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς, όπως επισημαίνεται από ειδικούς, οι φυλακές παρέχουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων θυλάκων. Έτσι οι κρατούμενοι που θεωρούνται πιο «ευάλωτοι» σε έναν τέτοιο κίνδυνο μπαίνουν στο μικροσκόπιο επαγγελματικής παρακολούθησης τόσο πριν όσο και μετά την αποφυλάκισή τους.

Πηγή: star.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ