ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συνεργασία με την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:20:00 μ.μ. |
Στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συνεργασία με την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης
Σε συνέχεια της συνεργασίας και των συμφωνηθέντων δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης - Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγία Πετρούπολης τον περασμένο Ιούνιο, η Περιφέρεια συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση INWETEX CIS TRAVEL MARKET 2016 από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2016. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου καθώς και να γευθούν τα τοπικά προϊόντα μέσα από κεράσματα που προσέφερε η Περιφέρεια. Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Russian Federation Agency του Υπουργείου Πολιτισμού της Ομοσπονδίας της Ρωσίας κ. Sergei Evgenievich Korneev και τον διευθυντή του Γραφείου Ε.Ο.Τ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου. Ο κ. Korneev δήλωσε φίλος της Ελλάδας την οποία επισκέπτεται συχνά και έθεσε σαν στόχο την επίσκεψη του στην Πελοπόννησο. Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε συναντήσεις και με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Αγίας Πετρούπολης όπου συμφωνήθηκε η ανάγκη για συνεργασία, ώστε να επιτευχθεί η επανέναρξη της απευθείας πτήσης Αγία Πετρούπολη – Καλαμάτα.
Η κα. Νικολάκου συμμετείχε και σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της περιοχής το Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ Ρωσίας. Κατά τον χαιρετισμό της η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πελοποννήσου ως προορισμό με ιδιαίτερη αναφορά, στο πολιτιστικό και θρησκευτικό της πλούτο, την ασφάλεια και το κλίμα που επικρατεί στην Πελοπόννησο. Η κα. Νικολάκου έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά του Γενικού Προξένου κ. Πάνου Μπεγλίτη και των συνεργατών του στο Γενικό Προξενείο όσον αφορά τις διαδικασίες για έγκαιρη έκδοση βίζας, κάτι το οποίο επέφερε σημαντικά αποτελέσματα εισερχόμενου τουρισμού από τη συγκεκριμένη περιοχή και όπως τόνισε πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για τα υπόλοιπα προξενεία. 
Οι τομείς που προτείνονται εκ μέρους του Γενικού Προξενείου για συνεργασία με την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης είναι ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι επενδύσεις αλλά και η δημιουργία ενός επιχειρησιακού πλαισίου πανεπιστημιακής συνεργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Νικολάκου στον χαιρετισμό της πρότεινε την επίσημη πρόσκληση στην Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων στους εορτασμούς για την επέτειο των 190 χρόνων από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου για το έτος 2017 καθώς και τη διενέργεια επιστημονικών εκδηλώσεων στο Ναύπλιο με έμφαση στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα για την Ρωσία και ειδικότερα την Αγία Πετρούπολη ως υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ