ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα βρέθηκαν μέσα σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. |
Δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα βρέθηκαν μέσα σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας (βίντεο)
 Χειροπέδες σε τρεις αρχαιοκάπηλους στη Νεμέα ενώ αναζητείται από την Αστυνομία άλλος ένας. Αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα που έριξαν οι αρχαιοκάπηλοι σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας.

Δύο αγάλματα ανασύρθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης από πηγάδι στην περιοχή Πετρί της Νεμέας. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ερευνών για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.
Σύμφωνα με το korinthostv, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων.

Ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής με δηλώσεις του καταδίκασε τους αρχαιοκάπηλους που εκμεταλλεύονται την πολιτιστική κληρονομιά με αυτόν τον τρόπο.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,σε πολλές περιοχές της Χώρας, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης,με διεθνή χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πληθώρα υποθέσεων λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί (25) άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή  ακόμη (15) ατόμων. 
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ