ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν φάνηκε φως στο τούνελ για την μεταστέγαση Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. |
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Δεν φάνηκε φως στο τούνελ για την μεταστέγαση Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου
 Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε τονίσει την ανάγκη μεταστέγασης του Α.Τ Κρανιδίου (Ερμιονίδας) τόσο με έγγραφα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θεωρούμε υποχρέωση μας να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ως άνω Αστυνομική Υπηρεσία, δεν πληρεί αφενός τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για στέγαση τέτοιων υπηρεσιών, εγκυμονεί δε κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται. Οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι:

- Συνεπεία της παλαιότητας του κτιρίου έχουν προκληθεί σε αυτό πάμπολες φθορές στα κουφώματα μέχρι και ρωγμές στον φέροντα οργανισμό, με αποτέλεσμα να εισέρχονται εντός αυτού τα όμβρια ύδατα με κίνδυνο να προκληθούν μεγάλες ζημιές στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και στην επίπλωση της υπηρεσίας, για την αποφυγή των οποίων οι συνάδελφοι αυτουποβάλλονται κάθε φορά σε έργα άντλησης υδάτων και καθαρισμού των χώρων. Συχνά δε αποκολούνται τα επιχρίσματα από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους και τα ταβάνια και καταλήγουν στο δάπεδο με κίνδυνο να προκληθούν τραυματισμοί σε συναδέλφους και επισκέπτες. Ο σίδηρος οπλισμού σκυροδέματος της οικοδομής σε πολλά σημεία είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού και γενικά η όλη κατάσταση γεννά φόβους και ανησυχία για την στατικότητα της.

- Η πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) είναι αδύνατη λόγω του ότι ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς είναι με χρήση κλίμακας και από τις δύο πλευρές του κτιρίου.

- Η είσοδος και η έξοδος των υπηρεσιακών οχημάτων στον αύλειο χώρο του κτιρίου γίνεται μετ΄ εμποδίων, λόγω στενότητας χώρου, αρκεί δε η απροσεξία ενός οδηγού που θα σταθμεύσει το όχημα του προ της εισόδου να μην επιτρέψει την μετακίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων από και προς το κτίριο.

- Ο διατιθέμενος χώρος των 185τ.μ. στον οποίο στεγάζεται το Α.Τ.Κρανιδίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες και συντασσόμαστε με την πρόβλεψη που αναφέρεται στην Υπ.Αρ.Πρωτ..13719 από 22/7/2016 Διακήρυξη Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου στην οποία ορίζεται ότι το νέο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους 430τ.μ.

Κατ΄ επανάληψη λάβαμε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους και με δεδομένο ότι μετά τη διακοπή λειτουργίας του Α.Σ. Ερμιόνης και του Α.Σ. Θερμησίας εξοικονομήθηκαν τα χρήματα για κάλυψη των οικονομικών προϋποθέσεων για μεταστέγαση της εν λόγω υπηρεσίας σε κτίριο που μπορεί να πληρεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να στεγάζεται σε αυτό Αστυνομική Υπηρεσία, παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν φάνηκε φως στο τούνελ.

Εύλογα τα ερωτήματα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών της περιοχής για τα αίτια της εμπλοκής και της καθυστέρησης της μεταστέγασης καθ'ην στιγμή ήδη καταβάλλεται χρηματικό ποσό 459 Ευρώ ως ενοίκιο για το υπάρχον κτίριο και συνυπολογιζομένων των τιμημάτων που καταβάλλονταν ως ενοίκια για τα κτίρια του Α.Σ. Ερμιόνης και του Α.Σ. Θερμησίας το ποσό που συγκεντρώνεται ξεπερνά και τα 1000,00 ευρώ τον μήνα. Υπάρχει άραγε πραγματική βούληση για την μεταστέγαση ή τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την οριστική διακοπή λειτουργίας των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ερμιονίδας κατέληξαν σε άλλες ανάγκες.

Είναι αλήθεια ότι ούτε ο πιο απαισιόδοξος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Ελληνική Πολιτεία θα προσέφερε στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων ένα (1,06 €) ανά τετραγωνικό μέτρο για την ενοικίαση του κτιρίου 430 τ.μ προκειμένου να μετεστεγαστεί το Α.Τ Κρανιδίου, την ίδια στιγμή που για το ήδη υπάρχον κτίριο καταβάλλονται (2,48 €) ανά τετραγωνικό μέτρο. Με αυτά τα χρήματα δηλαδή με 459,00 ευρώ περίπου το μήνα κύριοι αρμόδιοι είναι βέβαιο ότι κανένα κτίριο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί για ενοικίαση, για αυτό τον λόγο εξάλλου ουδείς ενδιαφερόμενος εμφανίστηκε και στην πρώτη δημοπρασία που έλαβε χώρα την 03/10/2016.

Δια της παρούσης επίσης ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, τους φορείς, τους συλλόγους αλλά και τους πολίτες της Ερμιονίδας και τους καλούμε όπως με την ίδια ζέση που αντιμετώπισαν το θέμα της μεταφοράς του υποκαταστήματος ΙΚΑ και της Π.Υ Κρανιδίου, να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της μεταστέγασης της Αστυνομικής υπηρεσίας του τόπου τους και να σταθούν πλάι μας προκειμένου να σταθμίσουμε και να εκδηλώσουμε από κοινού τις απαιτούμενες για τον σκοπό ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ