ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΥ.Ρ.Α: Ψέμματα και ανακρίβειες για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:14:00 π.μ. |
ΑΥ.Ρ.Α: Ψέμματα και ανακρίβειες για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο
 Παρακολουθήσαμε προχθές (11/10) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων μια ακόμα παράσταση από τον κ. Κωστούρο. Μια παράσταση που ο πρωταγωνιστής της απέφυγε ή και όπου απάντησε , στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης , είπε ψέμματα και ανακρίβειες.

Ρωτήθηκε ο κ. Κωστούρος, για ποιό λόγο υπαναχώρησε ως προς την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, και απάντησε ότι ουσιαστικά δεν έγινε καμμία υπαναχώρηση . Αλλά η αδιαφορία και η υπονόμευση , υπαναχώρηση σημαίνει.

Ρωτήθηκε ο κ.Κωστούρος αν το Ελεγκτικό Συνέδριο , όπως ισχυρίστηκε , απέρριψε ή ζήτησε επί της ουσίας κάποιες διορθώσεις. Απάντηση δεν πήραμε.

Ρωτήθηκε για ποιόν λόγο δεν ενημερώθηκαν οι Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο , για τα προσκόμματα που προέκυψαν στην Προγραμματική Συμφωνία, και εκεί απάντηση δεν πήραμε.

Ρωτήθηκε αν ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε ενεργά και ουσιαστικά στην επίλυση των επισημάνσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την Προγρ. Σύμβαση, και απάντηση πάλι δεν πήραμε.

Επί της ουσίας όμως, ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε το σχεδιασμό του για ένα σοβαρότατο θέμα , όπως είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Και εδώ άρχισαν τα ψέμματα.

Ενώ το Πράσινο Σημείο στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων αναφέρεται σαν σταθμός μεταφόρτωσης των προεπιλεγμένων από την πηγή απορριμμάτων για την μεταφορά τους σε κεντρικές μονάδες επεξεργασίας ( Σ.Δ.Ι.Τ. - ΤΕΡΝΑ), ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι στο Πράσινο Σημείο θα γίνεται επεξεργασία των προδιαλεγμένων απορριμμάτων και στις Κεντρικές μονάδες θα μεταφέρεται το υπόλειμμα, διαψεύδοντας το σχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε. Σε παρατήρησή μας ότι η Σ.Δ.Ι.Τ – ΤΕΡΝΑ δεν δέχεται υπόλειμμα , αλλά μόνο σύμμεικτα απορρίμματα (βάση του κανονισμού λειτουργίας της ) και πάλι επέμεινε στα ψέμματα του.

Σε ερώτηση για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης προς την Κεντρική μονάδα επεξεργασίας, απάντησε ότι δεν θα υπάρχει κόστος μεταφοράς. Ενώ είναι συμφωνημένο το κόστος αυτό να “φορτωθεί” στους Δήμους.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν καταλαβαίνει ότι δεσμεύει για 28 χρόνια τους δημότες σε μια αντιπεριβαλλοντική και πανάκριβη “λύση” διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εκτοξεύσει τα δημοτικά τέλη στα ήδη πληγέντα από τα Μνημόνια νοικοκυριά, εκεί διάλεξε αντί του ψεύδους την σιωπή.

Δεν μπορούμε βέβαια να παραγνωρίσουμε ότι είπε και μια αλήθεια και αυτή αφορά την παραδοχή της επαφής του με γνωστό εργολάβο σκουπιδιών που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Με τόσα ψέμματα, ανακρίβειες και υπεκφυγές για τα ουσιώδη ζητήματα που του τέθηκαν, ο κ. Κωστούρος θύμισε κάτι από πολιτικό μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Γι'αυτό κι εμείς θα του ευχηθούμε και εις ανώτερα...

Υ.Σ.1. Εντύπωση μας προκαλεί πως ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η συζήτηση για τα απορρίμματα δεν έτυχε της προβολής που του αναλογεί από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ και αυτό είναι κάτι που γεννά υποψίες.

Υ.Σ.2. Είναι τυχαία, άραγε , αυτή η πλήρης συμπόρευση του Δημάρχου με τον κ. Τατούλη και τον σχεδιασμό του (ΤΕΡΝΑ) ,λίγες ημέρες πριν τον υποδεχθεί (μαζί με τον κ.Φούχτελ) στην 6η ΕλληνοΓερμανική Συνέλευση ;

Οι Δ.Σ. της ΑΥ.Ρ.Α.

Παντελής Κοκκινόπουλος
Δημοσθένης Δρούγκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ