ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα αγρότισσας - Γιάννης Γκιόλας: Πολλές οι παρεμβάσεις για την κοινωνική προστασία των γυναικών της υπαίθρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | |
Παγκόσμια ημέρα αγρότισσας - Γιάννης Γκιόλας: Πολλές  οι παρεμβάσεις για την κοινωνική προστασία των γυναικών της  υπαίθρου
 Σε μήνυμα του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας τονίζει ότι ΄΄ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας στις 15 Οκτωβρίου αποτελεί σημαντική ημερομηνία για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων γιατί δίνει την ευκαιρία να έρθει στο προσκήνιο ο σημαντικός ρόλος της αγρότισσας στην αγροτική παραγωγή, με το σύνολο των ιδιοτήτων και των εργασιακών σχέσεων που συνδέονται μ’ αυτόν.

Με άξονα την ενίσχυση του ισότιμου ρόλου της στην αγροτική εργασία και στην αγροτική ανάπτυξη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει ένα πλαίσιο πολιτικών παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση των μικρών γυναικείων συνεταιρισμών, την αναβάθμιση της θέσης των αγροτισσών στη διοίκηση των αγροτικών συνεταιρισμών και τη κοινωνική προστασία των γυναικών της υπαίθρου με τη ψήφιση του ν. 4384/2016 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Συνέχεια αυτού του ιδιαίτερου πολιτικού ενδιαφέροντος είναι η οργάνωση συνεδρίου προς τιμή της αγρότισσας στις 19-20 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με κύριο άξονα διαλόγου την ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών των αγροτισσών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ευελπιστεί να συμβάλλει με τις πολιτικές της πρωτοβουλίες στην αναβάθμιση της θέσης της αγρότισσας και την ισότιμη συμμετοχή της στην οικονομική και στη κοινωνική ζωή της υπαίθρου.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ