ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Εισβολή χιονιά, 10 ºC κάτω το θερμόμετρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. |
Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Εισβολή χιονιά, 10 ºC κάτω το θερμόμετρο
 Η πρώτη φάση του κύματος κακοκαιρίας που άρχισε να πλήττει τη χώρα από το Σάββατο άφησε πίσω του ένα νεκρό και μεγάλες καταστροφές. Εντωμεταξύ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ αύριο και μεθαύριο αναμένται «εισβολή» χιονιά και πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.


Ενας νεκρός στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία άφησε πίσω της ένα νεκρό, τον 33χρονο Γιώργο Ζουπάνο.

Ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από το ορμητικά νερά κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης αργά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι του και βρέθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του χθες το πρωί.

Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Την σορό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Για πολλές ώρες η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όπως και η αστυνομία, αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου. Ο νεαρός άντρας δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου.


Η οικογένειά του ανησύχησε και χθες τις πρώτες πρωινές ώρες ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, που ξεκίνησε τις έρευνες.

Μεγάλες καταστροφές στο νησί

Στην περιοχή των Αμπελόκηπων στη Ζάκυνθο η πυροσβεστική απεγκλώβισε οικογένεια, που είχε αποκλειστεί στο σπίτι της με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση είχε γίνει ακόμη χειρότερη, εξαιτίας των βουνών από σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους.

Η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου έκλεισε, στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Ακόμη, αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Πλημμύρισαν σπίτια στο Λυκαβηττό, «κατέβηκε» όλος ο λόφος!

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Αττική. Η Πυροσβεστική δέχθηκε την Κυριακή περισσότερες από 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ συνέχιζαν έως αργά χθες το απόγευμα να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα.

Νέο κύμα κακοκαιρίας, πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου


Η κακοκαιρία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 29/11.

Αναλυτικότερα, έως και τις βραδινές ώρες σήμερα 28/11 θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο. Μάλιστα τη Δευτέρα τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.


Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Πτώση έως και 10 βαθμούς Κελσίου από τη νύχτα

Αύριο και μεθαύριο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ