ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις της 33ης Γιορτής Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. |
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις της 33ης Γιορτής Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας
 Παρά τον βροχερό καιρό, το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε ενεργά για 6η συνεχή φορά στη γιορτή που διοργανώνεται εδώ και 33 χρόνια από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, 28 και 29 Οκτωβρίου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκε και ξενάγησε εκατοντάδες επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, για τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, για τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, για τα μοναστήρια της περιοχής καθώς και για τη διατήρηση της τσακώνικης διαλέκτου, αλλά και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Κέντρου.
Παράλληλα, καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου, στους χώρους του ΚΠΕ προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής, αλλά και τις δράσεις προστασίας, φύλαξης και ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης σε αυτή. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν τα ενημερωτικά έντυπα που έχουν παραχθεί από τον Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.
Η φετινή γιορτή πέραν των παραπάνω δράσεων, περιλάμβανε, παρουσίαση για τα βότανα του Πάρνωνα και τις χρήσεις τους, και παρουσίαση αγροτουριστικής επιχείρησης ως παράδειγμα για νέους επαγγελματίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα προβολών του ΚΠΕ. Στην πλατεία Καταδρομέα Σωτηρίου Κουρούνη παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικό συγκρότημα και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες κεράσματα μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής με βασικό συστατικό το κάστανο.
Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ευχαριστεί για άλλη μια χρονιά τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, τους κατοίκους της Καστάνιτσας και όλους τους εθελοντές της Γιορτής Κάστανου για την πολύ καλή συνεργασία.
Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ