ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μία 36χρονη συντόνιζε τη δράση συμμορίας από τις φυλακές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. |
Μία 36χρονη συντόνιζε τη δράση συμμορίας από τις φυλακές
 Η 36χρονη «αρχηγός» των απατεώνων, συντόνιζε την ομάδα της μέσα από τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 17 πολίτες που αναζητούσαν την αγορά αυτοκινήτων μέσω γνωστής ιστοσελίδας πωλήσεων οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας είχαν ως «δόλωμα» την ανάρτηση ηλεκτρονικών αγγελιών πώλησης αυτοκινήτων και εξαρτημάτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Οι ανυποψίαστοι πολίτες που αναζητούσαν αγγελία για αγορά αυτοκινήτου μέσω της ιστοσελίδας, επικοινωνούσαν μαζί τους, με την «αρχηγό» να τους πείθει ότι είναι φερέγγυοι πωλητές, έτσι ώστε να καταβάλλουν τις προκαταβολές αγοράς.

Σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες αναζητούσαν αγγελίες αυτοκινήτων που ήταν προς πώληση λόγω φθοράς, για τα οποία είχε δηλωθεί ακινησία τους στις κατά τόπους εφορίες. Έπειτα προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες και τους έπειθαν να μεταβιβάσουν τα οχήματα, χωρίς όμως στη συνέχεια να καταβάλλουν οι δράστες τα προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια πλαστογραφούσαν δηλώσεις απώλειας και πήγαιναν στις Υπηρεσίες Συγκοινωνιών προκειμένου να εκδώσουν νέους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και αφού καταστούσαν το όχημα λειτουργικό, το αναρτούσαν εκ νέου προς πώληση στην ιστοσελίδα.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη σπείρα να έχει αποκομίσει περίπου 40.000 ευρώ.

Σε βάρος της «αρχηγού» εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, δυνάμει του οποίου στις 13 Ιουνίου 2016, είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των κατηγορουμένων, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στον Ανακριτή, ο οποίος έκδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν 68χρονο συνεργό, ενώ αναζητούνται ένας 47χρονος και ένας ακόμη άγνωστος άνδρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ