ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τι είπε ο Φούχτελ στο Ναύπλιο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. |
Τι είπε ο Φούχτελ στο Ναύπλιο;
«Είμαστε εμείς που δημιουργούμε τη νέα Ευρώπη και δεν θα αφήσουμε κανένα να την κακολογεί» ήταν το μήνυμα του Κοινοβουλευτικoύ Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένου της Γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ κατά την έναρξη του 6ου συνεδρίου της DGV, που ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ στο Ναύπλιο.

Ο Γερμανός πολιτικός αναφέρθηκε στις δεκάδες επιτυχείς συνεργασίες μεταξύ δήμων και περιφερειών, που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία έξι χρόνια, παρομοιάζοντας την Ελληνογερμανική Συνέλευση με ένα βρέφος, που μεγαλώνει και δυναμώνει χρόνο με το χρόνο.

«Έμαθα και εγώ πολλά από αυτή τη συνεργασία με την Ελλάδα και τους Ελληνες συναδέλφους» υπογράμμισε ο κύριος Φούχτελ, αναφερόμενος στην κοινή θέληση αντιμετώπισης προβλημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους και έντασης.

Αφού έκανε μια ιστορική αναφορά στην πόλη του Ναυπλίου και στο συμβολισμό της ως πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους ο Γερμανός υφυπουργός επεσήμανε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ιδέας. «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση μόνο μέσα από τη δουλειά από τα κάτω, από τη βάση. Πρέπει να αναζητήσουμε την Ευρώπη στις ρίζες της. Και οι ρίζες της είναι οι πολίτες και οι δήμοι και οι κοινότητές της».

Ο κύριος Φούχτελ χαιρέτισε την παρουσία στο Ναύπλιο εκατοντάδων συνέδρων, όχι μόνο από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δύο χώρες, αλλά και από τομείς όπου προχωρά με σημαντική επιτυχία η ελληνογερμανική συνεργασία, όπως είναι ο τουρισμός στις σύγχρονες και εναλλακτικές μορφές του, η διαχείριση απορριμάτων και αποβλήτων, η παραγωγή «καθαρής ενέργειας» και η εξοικονόμηση της.

Δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η αμοιβαία επωφελής συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας μπορεί να ξεκίνησε σε αντίξοες συνθήκες και να αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από ορισμένους, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ισχυρή, επιτυχής και ανοίγει συνεχώς νέες δυνατότητες διεύρυνσης και επέκτασής της. Και υπενθύμισε ότι η σύσταση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με αυτόν ακριβώς το στόχο ήταν μια υπόθεση που από την αρχή είδε «προσωπικά» η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ