ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δεν είναι νίκη Τραμπ είναι ήττα της «κυρίαρχης άποψης» και ήττα της προπαγάνδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Δεν είναι νίκη Τραμπ είναι ήττα της «κυρίαρχης άποψης» και ήττα της προπαγάνδας
Δεν κέρδισε ο Τραμπ έχασε «το σύστημα». Παρόλο που ο ίδιος ειναι το άμεσο προϊόν του συστήματος ο Ντοναλντ Τραμπ πολεμήθηκε ως επικίνδυνος για αυτό.

Όπου σύστημα ειναι το καθεστώς των τραπεζών που στηρίζεται από Δημοσιογράφους,ΜΜΕ, Δημοσκόπους, Τραπεζίτες, χρηματιστές, κεφάλαια, πολιτικούς διανοούμενους καθηγητές, πλούσιους, διάσημους επιτυχημένους και διάφορες «elite» σε κάθε χώρο. Όλοι αυτοί που εκφράζουν την μια και μοναδική επίσημη άποψη και κατηγορούν ή ακόμη και χλευάζουν τις πολλές διαφορετικές «άλλες» και τους φορείς τους ως λαϊκισμός/ λαϊκιστές.

Ο Τραμπ ήταν ένας φορέας αυτών των άλλων αιρετικών και μειοψηφικών απόψεων ο πόλεμος που δέχθηκε από τις ελιτ ήταν αφενός για αυτόν τον λόγο αλλά το διαβατήριο του για τον Λ. Οίκο.

Σε ένα ιδανικό κόσμο όπου βασιλεύει η δημοκρατία θα βλέπαμε ως γενεσιουργό αίτια αυτής της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων, μια κάποια αδυναμία συνομιλίας των φορέων της επίσημης άποψής με την βάση των κοινωνιών και της ποικιλόχρωμες απόψεις τους. Θα διαπιστώναμε ότι η αδυναμία επικοινωνίας των ελιτ με την βάση παράγει εδώ και χρόνια επικίνδυνα φαινόμενα τύπου Τραμπ και έτσι θα δικαιολογούσαμε την υποτιθέμενη «έκπληξη» όλων .

Στο κόσμο μας βλέπουμε ότι δεν ειναι απλά αδυναμία επικοινωνίας άλλα πόλεμος προπαγάνδας. Βλέπουμε ότι όλες οι δομημένες κοινωνικές μειονότητες στις ΗΠΑ Λατίνοι Αφροαμερικανοί lgbt ομάδες και κάθε ιδιαίτερη ταυτότητα να βρίσκει έκφραση και επικοινωνεί την ιδιαιτερότητα καθιστάμενη «κυρίαρχη» άποψη, και δίπλα απ αϊτούς μια κοινωνία που ασφυκτιά από την επίσημη οικονομική άποψη και που φωνάζει άλλα δεν συμφέρει κανέναν να ακούγεται ο λόγος της.

Μια κοινωνία απόκληρων λόγο της κυρίαρχης οικονομικής άποψης η οποία η οποία ασφυκτιά γιατί θάβονται οι ενέργειες και οι απόψεις της για να μην βλαφτεί το σύστημα και τα συμφέροντα των ελιτ, και δεν βλέπουμε την έκπληξη τους αλλά τον φόβο τους καθώς το σύνολο των «μη κυρίαρχων απόψεων» έρχεται στην επιφάνεια στο επίπεδο του πλανητάρχη.

Ειδικά εμείς στην Ελλάδα το πόλεμο της προπαγάνδας τον βλέπουμε και τον βιώνουμε τα 7 τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου οι κυρίαρχες ελληνικές ελιτ απαξιώνουν συστηματικά τις απόψεις υπέρ της εξόδου από το ευρώ και τους φορεύς τους

Τα γεγονότα στο Ναύπλιο κατά του Φουχτελ που θαφτηκαν από όλα τα ΜΜΕ, ο στόχος των δημοσκοπήσεων, η απουσία ερωτημάτων σε αυτές κατά του ευρώ, η απουσία δημοσίου διάλογου γι αυτό το θέμα η απουσία τηλεοπτικών πάνελ γα αυτό το θέμα και το χειρότερο η ενοχοποίηση και η εισαγγελική έρευνα για όσους έχουν και είχαν αυτή την άποψη το καλοκαίρι του 2015

Όλα αυτά δειχνουν τι ειναι αυτό που φοβαται πιο πολύ το σύστημα των ελληνικών ελιτ και της κυρίαρχης άποψης. Όχι μόνο φοβούνται τον διάλογο αλλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει καν εναλλακτική των μνημονίων και του ευρώ.

Στα δικά μας τώρα ο Τραμπ δεν θα πρεπε να μας ανησυχεί καθόλου. Είναι το ίδιο εγκλωβισμένος στις σκληρές γραμμές της εξωτερικής πολιτικής με το κάθε άλλο ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ

Το πεδίο που θα δραστηριοποιηθεί θα ειναι στο εσωτερικό της χώρας του και όλη η πορεία θα στραφεί κατά των εκεί ελίτ που τον πολέμησαν. Τα εύκολα θύματα θα ειναι οι δομημένες κοινωνικές μειονότητες
Σε αυτό σημείο θα δούμε αλλαγές αρκετά εντυπωσιακές άλλα και πειραματισμούς.

Ο Τραμπ θα ηττηθεί τελικά όταν αποφασίσουν οι «elite» ότι οι πολιτική πραγματικά τις ενοχλεί και τις βλάπτει . Τότε ενεργοποιηθεί η ελιτ «δικαιοσύνη» για να τον νικήσει. Αν συμβεί αυτό ο Ντοναλντ Τραμπ θα πέσει μέσα σε οικονομικά σκάνδαλα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ