ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 π.μ. |
«Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Ναύπλιο
 Το Φουγάρο υποδέχεται την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 9μμ και παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο στο FOUGARO Le Café την avant-première του θεατρικού έργου του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» σε σκηνοθεσία της Βάλλιας Ρεντούλη.


Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Στρώνης και Ανδρέας Κοροβέσης

Σχεδιασμός – φωτισμός: Άγγελος Γουναράς

Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις: 27520.473476, 9465.94588.

Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να τη βγάλει καθαρή»…

Η υπόθεση εκτυλίσσεται ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Ο Φώντας και ο Κόλιας, φίλοι και συγγενείς, διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν τους τρόπους για να πιάσουν «την καλή». Ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη, να στήσουν μαζί μια κομπίνα, η οποία θα τους αναβαθμίσει κοινωνικά.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και το Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία. «Το τάβλι» πραγματεύεται την πορεία των κοινωνικών πραγμάτων της Ελλάδας, αλλά και την αλλαγή των ίδιων των Ελλήνων.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Τριανόν την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 & την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ