ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Οι κάτοικοι έξι χωριών της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας "άνοιξαν τον δρόμο"κατά της ΣΔΙΤ στα απορρίματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 π.μ. |
Οι κάτοικοι έξι χωριών της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας "άνοιξαν τον δρόμο"κατά της ΣΔΙΤ στα απορρίματα
Άρθρο του Βαγγέλη Ντάνη
μέλους της Περιφερειακής Παράταξης
Πελοπόννησος Πρώτα

 Το κλίμα της Κυριακάτικης συγκέντρωσης στην Τρίπολη, των συλλογικοτήτων της Πελοποννήσου κατά της ΣΔΙΤ στα απορρίματα, ζεστάθηκε από τους κατοίκους των έξι χωριών της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, Καλλιρρόη, Παλαιόχουνη κ.α. που έχουν συστήσει και Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) κατά της ΣΔΙΤ. 

Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Δημόπουλος, μέλος της Σ.Ε., που εξήγησε δυο τρεις χτυπητές νομικές πλημμέλειες στην σύμβαση ΣΔΙΤ που η ΤΕΡΝΑ έχει συγγράψει και η κυβέρνηση δεν τις καταγγέλει και τόνισε την αξία της δυναμικής συνέχειας των κινητοποιήσεων κατά της ΣΔΙΤ. 

Στη συνέχεια, άλλα μέλη της Σ.Ε. σταθεροί στη λογική δυναμικών αγώνων, αποδόμησαν πλευρές της σαθρής σύμβασης που ετοιμάζεται να υπογράψουν Περιφέρεια Πελοποννήσου και κυβέρνηση. Σε μία από τις κορυφώσεις της συνάντησης, όταν προτάθηκε να παραιτηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, να δώσουν την παραίτησή τους οι Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και οι Περιφερειακοί Συμβούλοι που είναι εκλεγμένοι με την "Πελοπόννησο Πρώτα"(κάποιοι παρίσταντο), για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα πίεσης στην κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των συλλόγων αυτών των χωριών επιδοκίμασαν με χειροκροτήματα. 

Εν' κατακλείδι, και στα πηγαδάκια μετά το πέρας της συνέλευσης οι κάτοικοι επαναλάμβαναν πως τις επόμενες μέρες θα δούμε από μέρους τους δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ, γιατί ειδικά τις περιοχές τους θα τις καταστρέψει ανεπανόρθωτα.


Υ.Γ. Εντύπωση προκάλεσε η μη τοποθέτηση του επικεφαλής της "Πελοπόννησος Πρώτα" Νίκου Πατσαρίνου, ενώ είναι μπροστά κρίσιμες μάχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απαράδεκτο αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα και την επίσης προβληματική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που τον συνοδεύει. Να το γνωρίζει ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Τατούλης θα του το χτυπάει ες αεί, σε όλους τους τόνους και μέχρι τελικής πτώσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δηλαδή, η κυβέρνηση και οι βουλευτές της στην Πελοπόννησο, αδειάζουν μεγαλοπρεπώς αυτόν και τον αγώνα της παράταξής του.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ