ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Χαιρετισμός Γιάννη Μανιάτη στη δημόσια διαβούλευση για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:24:00 μ.μ. | |
Χαιρετισμός Γιάννη Μανιάτη στη δημόσια διαβούλευση για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης
Αγαπητοί φίλοι,

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα γιατί αυτή ακριβώς την ώρα παρουσιάζω το καινούριο μου βιβλίο «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία να δρομολογήσετε την ανοιχτή διαβούλευση για το Πολεοδομικό –Χωροταξικό – Αναπτυξιακό μέλλον όλου του τ. Δήμου Ασίνης. Το συγκεκριμένο Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. μαζί με τα υπόλοιπα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. των Δήμων Κουτσοποδίου, Μιδέας, Μυκηνών και Λυρκείας, είχα τη δυνατότητα σε πρώιμο στάδιο να στηρίξω χρηματοδοτικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής και πράγματι χαίρομαι που σήμερα κατατίθεται η συγκεκριμένη πρόταση για τον τ. Δήμο Ασίνης.

Προφανώς θα υπάρξουν αρκετές παρατηρήσεις, βελτιώσεις και σχολιασμοί, όπως αυτό συμβαίνει κάθε φορά σε όλες τις αντίστοιχες δημόσιες συζητήσεις.

Με την ιδιότητα όμως του μηχανικού και του ακαδημαϊκού που διδάσκει αντίστοιχα θέματα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και του Υπουργού που άσκησε πολιτικές για όλη τη χώρα στα συγκεκριμένα θέματα, επιτρέψτε μου 2 συνοπτικές γενικού χαρακτήρα παρατηρήσεις:
Τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. αποτελούν πολύ σπουδαίο εργαλείο ανάπτυξης που μπορούμε συλλογικά να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη των χωριών μας. Η ανάπτυξη αυτή σε τοπικό επίπεδο αποτελεί τη μοναδική λύση για να προσελκύσουμε μικρές επενδύσεις, να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να φέρουμε νέα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτά μάλιστα με ολιστικό τρόπο, ώστε να μην συγκρούονται μεταξύ τους.
Με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της οικοδομής στη χώρας μας και την ανύπαρκτη σήμερα ανάπτυξή του, θεωρώ πως οι οργανωμένες μορφές δόμησης, όπως είναι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι ιδιωτικές πολεοδομήσεις, οι ΠΕΡΠΟ, κ.ά. αποτελούν μια σημαντική αναπτυξιακή διέξοδο που συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη με σεβασμό όλων των απαραίτητων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Ανεξάρτητα από επιμέρους παρατηρήσεις, στηρίζω όλες τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης, όσο και τη δημόσια διαβούλευση που υλοποιείται σήμερα, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια τελική πρόταση που θα μας βρίσκει όλους σύμφωνους.

Θα είμαι δίπλα με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την οριστική έγκριση του Σχεδίου από το αρμόδιο Υπουργείο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μανιάτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ