ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Μεγάλο το βάρος που σήκωσε η Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα αλλά έδειξε ανθρωπιά και αλληλεγγύη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Μεγάλο το βάρος που σήκωσε η Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα αλλά έδειξε ανθρωπιά και αλληλεγγύη (βίντεο)
Τι είπε ο βουλευτής Αργολίδας στη συνέλευση κατοίκων των Ιρίων 

Σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που έγινε στα Ίρια, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής, παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι την προηγούμενη χρονιά πέρασαν από τη χώρα μας, περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες- κυρίως- και μετανάστες.

Η Ελλάδα ήταν το μοναδικό θαλάσσιο πέρασμα . Αυτό το βάρος το σήκωσε με επώδυνες και επαχθείς συνέπειες όλη η χώρα, επισήμανε ο Γ. Γκιόλας και συνέχισε…

Η Ευρώπη μετά από έντονες πιέσεις της Ελλάδας και του πρωθυπουργού της κατάφερε να συνάψει μια συμφωνία με την Τουρκία , προκειμένου το μεγάλο ρεύμα αυτών των ανέστιων ανθρώπων, που φεύγουν από την πατρίδα τους από ανάγκη, να βρει διαφυγή προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Με εξαιρέσεις βέβαια κάποιες χώρες που δεν θέλουν, να μολυνθούν από ..μιάσματα.

Και ο Γ. Γκιόλας πρόσθεσε:

Με τη συμφωνία αυτή πετύχαμε να μειώσουμε τις ροές αισθητά , έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορεί να αντέξει ένα αριθμό 50-60 χιλιάδων προσφύγων , μέχρι να μπορέσουν να μετεγκατασταθούν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, με σκοπό να εργαστούν εκεί.

Ίσως κάποια μέρα η μοίρα να χτυπήσει και σε εμάς την πόρτα, όπως χτύπησε σε αυτούς τους ανθρώπους. Εγώ δεν θα στρέψω το πρόσωπο μου αλλού, ούτε τους θεωρώ απόβλητους, υπογράμμισε ο Γιάννης Γκιόλας και κατέληξε

Απ΄ ότι πληροφορούμαστε και από τον δήμαρχο, για την περιοχή των Ιρίων δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Το βέβαιο είναι ότι οι δομές που δημιουργούνται γίνονται με όρους διασφαλιστικούς από πλευράς υγείας, διατροφής, απασχόλησης κλπ. και πρέπει να τους αποδεχθούμε. Φυσικά στο βαθμό που αυτό δεν γίνεται σε βάρος μιας μόνο τοπικής κοινωνίας , αλλά με την αναγκαία διασπορά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ