ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση Σταθάκη στην Ερώτηση Ανδριανού για την δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί λόγω επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | |
Απάντηση Σταθάκη στην Ερώτηση Ανδριανού  για την δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί λόγω επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
 Στην 213/10-10-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα την δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί λόγω επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την αποτυχία είσπραξης των προσδοκώμενων φορολογικών εσόδων, απάντησε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης διαβιβάζοντας έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς.

Στο ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Διεύθυνσή μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διενεργεί ελέγχους σε ολόκληρο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας, μέρος των οποίων είναι και ο έλεγχος στην παραγωγή, διακίνηση, εμπορία και διάθεση του οίνου.

Η διενέργεια των ελέγχων κυρίως αφορά:

α. Την επισήμανση των διακινούμενων ποσοτήτων οίνου σε οποιαδήποτε συσκευασία σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία στα σημεία πώλησης όπως κάβες, σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

β. Την ύπαρξη παρασταστικών διακίνησης και εμπορίας σε επιχειρήσεις που διακινούν ποσότητες οίνου, αλλά και σε οχήματα που μεταφέρουν πέραν των άλλων και οίνους σε διάφορες συσκευασίες.

Από την μέχρι τώρα διενέργεια των ελέγχων της Υπηρεσίας μας έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις σε πλαστικές φιάλες και ασκούς κυρίως όσον αφορά την ολική ή ελλιπή επισήμανση με τις απαραίτητες ενδείξεις. Επιπλέον διαπιστώνονται παραβάσεις σε καταστήματα εστίασης όσον αφορά τη μη αναγραφή του παραγωγού ή της επωνυμίας του οίνου που διατίθεται.



Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της Υπηρεσίας μας αποτελούν οι έλεγχοι στα ανωτέρω σημεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ