ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία
 Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές.  Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα περιπτώσεις ληστειών, μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, δεκαεννέα  περιπτώσεις κλοπών και εννέα  περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προχθές (16.11.2016) το απόγευμα και χθες (17.11.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 40 ετών και δύο (2) ανήλικοι, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, που περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 21, 25, 27 και 33 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας:

· Την 12.8.2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

· Την 20.10.2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή κόσμημα.

· Την 2.11.2016 το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή κόσμημα.

· Την 4.11.2016 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή κοσμήματα.

· Την 5.11.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα.

· Την 10.11.2016 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από αλλοδαπή, υπήκοο Βελγίου, ηλεκτρονική συσκευή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

· Την 12.11.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή κοσμήματα και χρήματα.

· Την 13.11.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

· Την 13.11.2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού.

· Την 14.11.2016 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με την απειλή μαχαιριών, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα.

· Την 15.11.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα.

Όπως επιπλέον προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.5.2016 έως και την 17.11.2016, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά δώδεκα (12) κλοπές σε καταστήματα-επιχειρήσεις, πέντε (5) κλοπές οχημάτων, δυο (2) κλοπές σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις, οικία και όχημα, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε ένα (1) από τα ανωτέρω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -12.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.



Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ