ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τριχόπτωση: Γιατί χάνουμε περισσότερες τρίχες το φθινόπωρο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. |
Τριχόπτωση: Γιατί χάνουμε περισσότερες τρίχες το φθινόπωρο;
  Αδιαμφισβήτητα το φθινόπωρο είναι μία πολύ όμορφη και δημιουργική εποχή, όπου βιώνουμε αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητά και στο σώμα μας, όπως άλλωστε και στην φύση. Μία από αυτές τις αλλαγές είναι και η αυξημένη τριχόπτωση, ή αλλιώς η εποχική τριχόπτωση.

Τι είναι η εποχική τριχόπτωση;

Η εποχική τριχόπτωση είναι μία φυσιολογική φάση της τρίχας η οποία διαρκεί περίπου 2 μήνες παρατηρείται κυρίως το φθινόπωρο και πιο σπάνια την άνοιξη. Τα αίτια της ποικίλουν και μπορεί να είναι ορμονικές διαταραχές, το στρες καθώς και εξωγενείς παράγοντες όπως η ταλαιπωρία της τρίχας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της έκθεσης στον ήλιο, της θάλασσα, του χλωρίου, κλπ.

Θα πρέπει να ανησυχήσω;
Η μικρή αύξηση του αριθμού των τριχών που χάνουμε κάθε μέρα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, για τα άτομα που έχουν λεπτή, αδύναμη τρίχα μία τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι αρκετά εμφανής και μπορεί να επηρεάσει δραστικά την καθημερινότητα και την ψυχολογία τους.

Τι θα πρέπει να κάνω εάν τα συμπτώματα επιμένουν;

Ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε τα συμπτώματα της εποχικής τριχόπτωσης είναι να επισκεφτούμε έναν εξειδικευμένο Δερματολόγο για μια κλινική εξέταση. Ανάλογα με την διάγνωση και την περίπτωση του κάθε ατόμου, χορηγείται και η αντίστοιχη θεραπεία όταν και εάν αυτή κριθεί απαραίτητη.

Πως μπορώ να ενδυναμώσω τα μαλλιά μου;

Πλέον υπάρχουν αρκετοί, εύκολοι και ανώδυνοι τρόποι ενδυνάμωσης μαλλιών με εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Τέτοιες θεραπείες είναι: Φωτοθεραπεία, Μεσοθεραπεία, Soft-Laser και PRP (περισσότερα εδώ). Αυτές οι θεραπείες θα πρέπει να γίνονται πάντα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και πάντοτε, υπό την επίβλεψη Δερματολόγου.


Κ. Παλαιολόγου & Συγγρού 2,
Τ.Κ. 15232, Χαλάνδρι,
Τηλ.: 210 6811369, Email: info@medhair.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ