ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η Ναυπλιώτισσα Βαρβάρα Μεταλληνού στη Dream Team της Νομικής ΑΘηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. |
Η Ναυπλιώτισσα Βαρβάρα Μεταλληνού στη Dream Team της Νομικής ΑΘηνών
Κέρδισαν την1η θέση στον κόσμο καλύτερου υπομνήματος Εναγομένου Κράτους 
(1st Ranked Respondent Memorial) και την
2η υψηλότερη βαθμολογία για τη συνολική γραπτή και προφορική απόδοση 
(2nd Ranked Team)

Σε dream team έχει εξελιχθεί η ομάδα φοιτητών της Νομικής Αθηνών, που υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Dr Aναστασίου Γουργουρίνη, πέτυχε νέες διεθνείς διακρίσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας FOREIGN DIRECT INVESTMENT INTERNATIONAL ARBITRATION MOOT 2016, που έλαβε χώρα 3-6 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 106 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων: Harvard University, King's College University London, Hong Kong University, University of Buenos Aires, University of Ottawa, St Petersburg State University, University of Miami. Ως κριτές συμμετείχαν εγνωσμένης φήμης ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών. Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό θέμα με πολύπλοκα νομικά ζητήματα προς αντιμετώπιση η ομάδα της Νομικής Αθηνών είχε εξαιρετική απόδοση και κατέκτησε την 1η θέση στον κόσμο για το καλύτερο υπόμνημα εναγομένου κράτους και συγκέντρωσε τη 2η υψηλότερη βαθμολογία για τη συνολική γραπτή και προφορική της απόδοση. Η ομάδα αποτελείτο από τους φοιτητές Βαϊα Κατσαρού, Γεώργιο Κουβαρά, Αθηνά Κώτσια, Βαρβάρα Μεταλληνού, Λαμπρινή Μαυροματίδη και Χαρά Τζιμή. Προπονητές της ομάδας οι φοιτητές και περυσινοί νικητές του διαγωνισμού Μαριλένα Χρυσανθακοπούλου και Ελευθέριος Δαφέρμος. 
Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση της προπονήτριας Μαριλένας Χρυσανθακοπούλου στο διαδίκτυο: "Με μεγάλη περηφάνεια και πολλή αγάπη σήμερα σας βγάζω το καπέλο. Σε μία χρονιά που όλα τα βλέμματα ήταν πάνω σας, καταφέρατε να τους αφήσετε με το στόμα ανοιχτό. Στο άκουσμα την Νομικής της Αθήνας οι διάδρομοι άδειαζαν και ο κόσμος κοιτούσε. Ο λόγος: η δουλειά σας. Το ήθος, η επιμονή, η ελπίδα και το πείσμα σας για μία ακόμα φορά σας έφεραν στο βάθρο. Και δε θα σταθώ ούτε στα βραβεία που πήρατε, ούτε στο ότι τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου υποκλίθηκαν μπροστά σας. Το μόνο που κρατώ είναι η θέληση και πνεύμα σας. Και αυτό είναι πραγματικά παραπάνω από αρκετό. Σας ευχαριστούμε που μας αφήσατε να είμαστε παρόντες και μάρτυρες του έργου σας και από τα βάθη της καρδιάς μας σας λέμε ότι μας γεμίσατε με υπερηφάνεια και χαρά! "

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή συμμετοχή της ομάδας θα ήταν αδύνατη χωρίς τη γενναιόδωρη στήριξη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, της δικηγορικής εταιρείας "Ι. Βασαρδάνης & Συνεργάτες" , της ΔΕΠΑ ΑΕ, του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, του ομίλου Libra και της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σημαντικοί δε αρωγοί στάθηκαν και τα στελέχη του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ