ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τέλος στο "παραθυράκι" που επέτρεπε σχολικές εκδρομές από τα ΚΤΕΛ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. |
Τέλος στο "παραθυράκι" που επέτρεπε σχολικές εκδρομές από τα ΚΤΕΛ
 Με τροπολογία καταργείται η εν λόγω διάταξη και δεν δύνανται εφεξής να πραγματοποιούνται εκδρομές μαθητών της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τα Κ.Τ.Ε.Λ. (Κοινό Ταμείο Είσπραξης Λεωφορείων) ή ΡΟΔΑ (Ροδιακός Οργανισμός Δημοτικών Αυτοκινήτων) κ.λπ., παρά μόνο από ειδικά τουριστικά λεωφορεία.

Με την καταργούμενη διάταξη είχε εισαχθεί μια εξαίρεση σε γενική ρύθμιση Σύμφωνα με την οποία τα ΚΤΕΛ είχαν την δυνατότητα -παρά το ότι δεν είναι ειδικά τουριστικά λεωφορεία- να μεταφέρουν μαθητές για πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Να πραγματοποιούν, δηλαδή, κατ΄ εξαίρεση μέρος του έργου, το οποίο ο νομοθέτης επιφυλάσσει για τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία. 

Με την εξαίρεση αυτή εισέβαλε ουσιαστικά, χωρίς κανένα επαρκή ή αποχρώντα λόγο, μια επιχειρηματική/επαγγελματική κατηγορία (ΚΤΕΛ) με καθαρά οριοθετημένο χώρο δραστηριοποίησης (δηλαδή την διεξαγωγή τακτικής συγκοινωνίας) στην νομοθετημένη δραστηριότητα μιας άλλης επαγγελματικής κατηγορίας (ειδικά τουριστ. λεωφορεία). Η πρακτική εφαρμογή της εισαχθείσας εξαίρεσης στην διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν ανέδειξε την καταργούμενη διάταξη σε αιτία και πεδίο διαρκών προστριβών και εντάσεων. 

Και τούτο διότι ο εκ των πραγμάτων δυσχερής έλεγχος πιστής τήρησής της προκαλούσε σειρά αμφισβητήσεων και υπερβάσεών της. 

Με την προτεινόμενη καταργητική διάταξη σκοπείται η άρση αυτής της διαρκούς αμφισβήτησης και η αποκατάσταση μιας σαφούς οριοθέτησης του πεδίου επιχειρηματικής δραστηριοποίησης αφ' ενός των ΚΤΕΛ και αφ'ετέρου των ειδικών τουριστικών λεωφορείων.

www.dikaiologitika.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ