ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ερωτήματα Γραμματικόπουλου για τις απ'ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, κυρίως προς Αθήνα,για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. |
Ερωτήματα Γραμματικόπουλου για τις απ'ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, κυρίως προς Αθήνα,για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ναυπλίου
Δελτίο τύπου

 Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά περί του προσώπου που είχε την "φαεινή" ιδέα ο κ. Δήμαρχος να προσκαλέσει για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το περασμένο Σάββατο. Χωρίς αμφιβολία ήταν λάθος για την πόλη και μεγάλο επικοινωνιακό αυτογκόλ για τον ίδιο η συγκεκριμένη επιλογή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για το τι σημαίνουν Χριστούγεννα, ειδικά για τα παιδιά, και για το τι συμβολίζει μια πόλη σαν το Ναύπλιο. 

Από εκεί και πέρα όμως, δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο στην κριτική που εύλογα ασκείται και να φτάνουμε σε υπερβολές που κάποιες φορές ξεπερνούν και το ίδιο το γεγονός αποπροσανατολίζοντας τελικά από κάποια άλλα θέματα που θα πρέπει να εξηγηθούν άμεσα από την δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο.

Για παράδειγμα οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα των περίφημων χορηγών. Ποιοι είναι και τι πληρώνουν. Είναι ζήτημα στοιχειώδους διαφάνειας οι δημότες να γνωρίζουν. Επίσης πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις, γιατί και για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γίνονται απ' ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε Αθηναϊκές κυρίως εταιρίες. Και συγκεκριμένα 18.000 ευρώ από τον ΔΟΠΠΑΤ και 24.000 ευρώ απ'ευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο (αριθ. αποφ.1905/6-12-2016) (δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί) 

https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%A4%CE%9C%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9A%CE%951?inline=true

Τα ίδια είχαν συμβεί και πέρσι, όπου είχαν δοθεί με απ'ευθείας ανάθεση στην ίδια Αθηναϊκή εταιρεία 23.308 ευρώ από τον Δήμαρχο και 24.600 ευρώ από τον ΔΟΠΠΑΤ. (δείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν αναλυτικά τις αποφάσεις):
 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A94%CE%A5%CE%A0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A31%CE%A7?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%A0%CE%92%CE%9F%CE%9A%CE%A9%CE%9B-%CE%9F8%CE%9F?inline=true

Για όλα τα παραπάνω χρειάζονται καθαρές απαντήσεις από την δημοτική αρχή. Ο Δήμος δεν είναι μαγαζί κανενός και το δημοτικό χρήμα απαιτεί διαφάνεια στην διαχείριση του. Τουλάχιστον για τα μεγάλα ποσά θα μπορούσαν εγκαίρως να γίνουν διαγωνισμοί και να πετύχουμε έτσι καλύτερο οικονομικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ