ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 π.μ. |
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”
Με κάθε επισημότητα ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” γιόρτασε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 την ανακατάληψη του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό.
Ημέρα μνήμης και τιμής στους πρωτεργάτες της απελευθέρωσης της πόλης, τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο και τα παλληκάρια του, στις 30 Νοεμβρίου 1822, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα.
Στην κατάμεστη αίθουσα της πρώτης Βουλής της σύγχρονης Ελλάδας, οι προσκεκλημένοι του Συλλόγου έζησαν συναισθήματα του χρονικού της απελευθέρωσης και ταξίδεψαν στο έπος του παρελθόντος που έχει κάνει περήφανο κάθε Έλληνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, οι βουλευτές του Νομού και οι Πρόεδροι των Συλλόγων “Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ”, Ζατουνιτών και Αρκάδων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταύρος Μπέζας. Η δημοτική χορωδία κέρδισε το κοινό με την εκτέλεση έργων του Σικελιανού, του Σολωμού και του Ελύτη.
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στην εκδήλωση οι απαγγελίες ποιημάτων των Ναυπλιέων ποιητών Αντώνη Λεκόπουλου και Θεόδωρου Κωστούρου για τ΄ Ανάπλι και το Παλαμήδι που απέδωσαν πανέμορφα οι καλλιτέχνιδες Ελπίδα Κομιανού και Γιάννα Βασιλείου.
Το τέλος της βραδιάς χρωματίστηκε από την βράβευση των μαθητών των Λυκείων της πόλης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κάθε σχολείου κατά τις τελευταίες πανελλήνιες εξετάσεις.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” έχει κάθε χρόνο το βαρύ φορτίο της οργάνωσης των εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της πόλης. Ανταποκρίνεται σ΄ αυτό το χρέος με τον καλύτερο τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει να πορεύεται και στο μέλλον.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ