ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. |
Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια
 Στην Αίγινα, στον ιστορικό Πύργο Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας

Στη Γενική Συνέλευση ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος εκπροσωπήθηκε από την κ. Ανδρονίκη Τζομάκα, υπεύθυνη του Δικτύου για το Ναύπλιο, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο επικεφαλής της Επιτροπής του Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Πόλεων, δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσατήρης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Κώστας Νικολούζος, και ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιόπαχας. 

Επίσης, οι ιστορικοί κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης και κ. Κατερίνα Κορρέ, καθώς και η διευθύντρια του μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα κ. Ντάρια Κοσκόρου.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Πρόκειται για την τρίτη γενική συνέλευση που γίνεται από την αναβίωση του δικτύου μετά τη γενική συνέλευση της 25ης Ιανουαρίου 2016 καθώς η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στις 3 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η διεύρυνση του δικτύου με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων, η εξωστρέφεια του δικτύου που θα το κάνει αναγνωρίσιμο στο ευρύτερο κοινό και θα ωφελήσει συνολικά αλλά και ξεχωριστά την κάθε πόλη-μέλος, η δημιουργία διαδρομών επίσκεψης με επίκεντρο τον Καποδίστρια. Επίσης αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία με φορείς των μελών που θα μπορούσαν να συνδράμουν το έργο του δικτύου, όπως το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα καθώς και λοιποί φορείς, που δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη της προσφοράς του Κυβερνήτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ