ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο: Ισχυρός σεισμός στην Πάτρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. |
Έκτακτο: Ισχυρός σεισμός στην Πάτρα
 Ο εγκέλαδος χτυπάει την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ο σεισμός που σημειώθηκε στις 11.53. 

Σύμφωνα με νεότερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ, εστιακό βάθος 2 μόλις χλμ και το επίκεντρο προσδιορίζεται στα 7 χλμ ΒΔ του Ρίου και 12 χλμ βόρεια της Πάτρας

Χαρακτηριστικό είναι ότι »έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών από κατοίκους της περιοχής.

Μετασεισμός 3 Ρίχτερ ανοιχτά του λιμανιού της Πάτρας.

Ο πιο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 11.53 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 10 χιλιόμετρα, βόρεια από την Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση το μέγεθός του, ήταν 4,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Πάτρα, τις υπόλοιπες περιοχές της Αχαίας και σε κάποιες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στη Ναύπακτο. Το μικρό εστιακό του βάθος, μόλις 5 χιλιόμετρα, έκανε τη δόνηση ακόμα πιο ισχυρή για τους κατοίκους.

Στις 12.03 είχαμε νέο σεισμό, πιο κοντά στην πόλη της Πάτρας. Το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και πάλι με εστιακό βάθος στα 6 χιλιόμετρα και μέγεθος στα 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστηματάρχες και κάτοικοι σπιτιών βγήκαν για λίγο στο δρόμο και προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες.

Πριν από σχεδόν 3 ώρες στην ίδια περιοχή, στη Μακύνεια, είχε σημειωθεί ακόμα ένας σεισμός, μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν ακόμα δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 2,8 και 2,4 βαθμών, ενώ στην περιοχή του Ρίου, στη θάλασσα του Αγίου Βασιλείου, είχε σημειωθεί μια δόνηση 2,5 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και τραυματισμούς.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ