ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

"Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" στο 1ο Συνέδριο των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. |
"Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" στο 1ο Συνέδριο των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών
 Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" καθώς και 25 ακόμη σύλλογοι μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο και στην 1η Γενική συνέλευση στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών που διοργάνωσε η ΕΛΛΟΚ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre στην Αθήνα από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου με θέμα «#WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση». 
Τον σύλλογό εκπροσώπησε η πρόεδρος του κα Μάρω Γέμελα και η ταμίας του Δ.Σ. κα Πένυ Κοζιώτη.

Η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου- ΕΛΛΟΚ υποστήριξε την καμπάνια της UICC, #WeCanICan και πήρε μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας επίσημα και στον Παγκόσμιο Χάρτη των Δράσεων της UICC.
Η EΛΛΟΚ μέσα από το Συνέδριο ανάδειξε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εταίρων για τον έλεγχο του καρκίνου σε συλλογικό, επιστημονικό, κρατικό επίπεδο, σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία καλά οργανωμένων ογκολογικών νοσοκομείων και κλινικών, δημιουργία λειτουργικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου και δημιουργία Εθνικού Πληθυσμιακού Μητρώου Νεοπλασιών.
Ταυτόχρονα οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες που συμμετείχαν στο συνέδριο παρουσίασαν τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν φέτος, σε υλοποίηση της καμπάνιας #WeCanICan.
Eπίσης τονίστηκε η σημασία της προώθησης και της τήρησης των οδηγιών πρόληψης και υγιεινής διαβίωσης που ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου, καθώς και η συμβολή της τακτικής άσκησης στην υγεία.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε με τη συμμετοχή της ΕΟΠΕ και υπό την Αιγίδα των εξής επιστημονικών ιατρικών εταιρειών:

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος ΕΟΠΕ,
Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος ΕΜΚΑΠΕΣ,
Ελληνική Εταιρείας Παθολόγων Ανατόμων ΕΕΠΑ,
Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΕΕΑΟ.

Ο σύλλογος  συμμετέχει κατ' επανάληψη και με κάθε ευκαιρία σε συνέδρια που τον αφορούν καθώς αποκομίζει κάθε φορά πολλαπλά οφέλη και εφόδια που τον βοηθούν να προοδεύει και να εξελίσσεται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ