ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Στο Μουσείο του βασιλιά Όθωνα στο Όττομπρουν το Λύκειο της Αγίας Τριάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | |
Στο Μουσείο του βασιλιά Όθωνα στο Όττομπρουν  το Λύκειο της Αγίας Τριάδας
 Υπό την συνοδεία του δημάρχου του Οττομπρουν,κυρίου Thomas Loderer, κατέφθασαν την Παρασκευή 10.2 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Αγίας Τριάδας στο γυμνάσιο της πόλης, όπου τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής και ομάδα μαθητών του σχολείου.
Στην συνέχεια οι μαθητές μας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση του Λυκείου της Αγ. Τριάδας και του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ενώ στο τέλος προβλήθηκε ενα 10λεπτο βίντεο με υπότιτλους για την πόλη του Ναυπλίου, την ιστορία και τα αξιοθέατά του.
Μετά το τέλος της παρουσίασης οι μαθητές των δυο σχολείων συγκρότησαν μεικτές ομάδες των 4 ατόμων ανά θρανίο και συζήτησαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας.
Η διευθύντρια κ. Φωτόπουλου απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και στην συνέχεια μαζί με τους συνοδούς καθηγητές συζήτησαν ιδιαιτέρως με τον διευθυντή και καθηγητές του σχολείου για την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας και αδελφοποιησης.
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου,όπου οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την εκπαιδευτική διαδικασία που παρακολούθησαν.
Το κτίριο του γυμνασίου του Οτομπρουν είναι νεότευκτο, 1 έτους και στοίχισε 38 εκ. €.
Είναι οκτατάξιο, φοιτούν 1100 μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέρχεται στους 110 μόνιμους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει και βοηθητικό-διοικητικο προσωπικό που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Οι μαθητές αποχώρησαν στην συνέχεια, αφού η διεύθυνση του σχολείου τους δώρισε κάποια αναμνηστικά και ευχήθηκαν να δουν κάποια μέρα και στον τόπο μας τόσο όμορφα και λειτουργικά σχολεία.
Στο μουσείο του βασιλιά Όθωνα 

Την Παρασκευή 10.2, μετά από την επίσκεψη των μαθητών στο Γυμνάσιο του Ottobrunn, o δήμαρχος της πόλης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των μαθητών στο εστιατόριο Wolf-Ferrari-Haus στην πλατεία του δημαρχείου.
Τρεις μαθητές του σχολείου έδωσαν συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης και απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά και το κοινό μέλλον στην Ενωμένη Ευρώπη.
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το μουσείο του βασιλιά Οθωνα, όπου ξεναγήθηκαν από τα μέλη του συλλόγου "Οθωνας".
Στον χώρο του μουσείου οι εκπαιδευτικοί και ο εκπρόσωπος του δήμου Ναυπλιέων που συνοδεύει το σχολείο,κύριος Κούτρας, προσέφεραν συμβολικά δώρα στον κύριο Loderer εκ μέρους του σχολείου και του δήμου. 
Στο τέλος το λύκειο επισκέφθηκε το μνημείο που ανήγειρε ο Οθωνας προς τιμήν του πατέρα του Λουδοβίκου και αφού αποχαιρέτησαν τον κύριο Loderer και τους συνεργάτες του επέστρεψαν στο Μόναχο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ