ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο - Τέσσερις νεκροί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. |
Διπλή επίθεση στο Λονδίνο
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από είκοσι τραυματίστηκαν σήμερα, σε διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, έξω το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Νεκροί - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και δύο άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, η διπλή επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «μέτωπα», με έναν από τους δράστες να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, και έναν άλλον (ή το ίδιο άτομο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Sky News) να επιτίθεται κατόπιν με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και να δέχεται τα πυρά αστυνομικών.

Τι γνωρίζουμε για την επίθεση εναντίον φρουρού του κοινοβουλίου

Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και (κατ' άλλες πηγές) σκοτώνοντάς τον. Ο δράστης είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40, μεταδίδει η Daily Mail.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα στο Twitter η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί πλησίον της γέφυρας.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ανέστειλε τις εργασίες της και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε από την αστυνομία και είναι ασφαλής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για το London Eye το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση συμπίπτει με την την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας.
Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για επίθεση ενός άγνωστου άνδρα εναντίον αστυνομικού με μαχαίρι. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του δράστη, εξουδετερώνοντάς τον.

«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας - πιθανώς ο δράστης - φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος της Independent.

Κατά πληροφορίες νοσοκόμοι προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.
Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες στο δεύτερο επεισόδιο στη γέφυρα

Μία γυναίκα σκοτώθηκε στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο Press Association, επικαλούμενο έναν γιατρό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου. Νωρίτερα, ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου έκανε λόγο για 12 τραυματίες σε αυτήν την επίθεση, που πιστεύεται να πραγματοποίησε δεύτερος δράστης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ